Street food radionica koju za subotu priprema BBQ Hot Yard događaj je u kojem će uživati svi ljubitelji roštilja i ulične hrane! Kroz devet jela, sudionike BBQ radionice ‘The Best Street Food in the World’ vode na gastronomsko putovanje svijetom, a rado će podijeliti i svoja znanja i tehnike o pečenju, dimljenju, pripremi umaka, marinadama…
Ekipa iz BBQ Hot Yarda već nam je mnogo puta pokazala kako je roštilj mnogo više od onog što nam prvo padne na pamet kada ga netko spomene, pa sa sobom nosi i beskonačne načine pripreme raznih jela. Iza projekta stoji tim koji je pokrenuo Volim ljuto i Spicy Days, a kao glavnog ‘krivca’ ističu BBQ chefa Davora Šuškovića, vlasnika brenda Davor’s Quadrillage.
Street food radionica kao putovanje
kroz povijest pripreme ulične hrane
Uz BBQ Hot Yard trgovinu i Premium BBQ catering, u ponudi su i BBQ radionice, a za subotu 4. ožujka, najavljena je street food radionica The Best Street Food in the World. Kako sami kažu, nemaju priliku često pokazati koja street food jela najviše vole pripremati pa su osmislili specijalno izdanje BBQ radionice na kojoj će pokazati svoje umijeće pripreme ulične hrane.
Za sve sudionike pripremili su putovanje kroz povijest svjetske kulture pripreme street fooda, i to kroz devet jela. Street food radionica super je prilika na kojoj će zainteresirani moći vidjeti kako profesionalci pripremaju svinjetinu, janjetinu, junetinu, piletinu i kozice, s naglaskom na marinade. One su te koje, ističu iz BBQ Hot Yarda, čine jela jedinstvenima. Uz meso, pripremat će se razni umaci i pivo.
Street food radionica mjesto je gdje će sudionici moći vidjeti i različite metode pečenja i dimljenja, kao i tehniku pečenja na ražnju. Iz BBQ Hot Yarda pobrinuli su se da užitak bude potpun pa su za sve sudionike radionice pripremili i neograničene količine piva iz Zmajske pivovare te peciva i kruh iz Bread Cluba.
Neke od tehnika koje street food radionica donosi su metode direktnog, indirektnog pečenja i dimljenja, tehnike korištenja posuđa od lijevanog željeza na roštilju, dimljenje i odabir drva za dim, priprema suhih i mokrih marinada, razlike između raznih svjetskih proizvođača steakova… Što vas sve čeka na radionici možete provjeriti ovdje, a ekipa je pripremila i raznovrstan meni.
Street food radionica donosi
i raznolik meni
Sudionici će okusima putovati po cijelom svijetu, od Meksika, Argentine, Jamajke i SAD-a, preko Grčke i Italije do Vijetnama i Japana, i to zahvaljujući raskošnom meniju kojeg street food radionica donosi:
- michelada s kozicama
- pho
- jamaican jerk chicken
- mission burrito
- janjeći gyros
- yakitori
- tacos de carnitas
- porchetta
- bife de chorizo
Dakle, street food radionica BBQ Hot Yarda zakazana je za subotu 4. ožujka, u trajanju od 11 do 17 sati. Cijena kotizacije po osobi je 99 eura, a održava se na lokaciji Brezovička cesta 21 u Zagrebu. U cijenu su uključeni hrana i piće, a organizatori kažu kako će se radionica održati bez obzira na vremenske prilike. Isključivo u slučaju izrazito nepovoljne prognoze, radionica se pomiče na novi termin.
FOTOGRAFIJE: BBQ Hot Yard