U četvrtak, 16.5. u restoranu Vila Rova u Malinskoj na otoku Krku, chef Marin Pleše, proglašen talentom godine i vrhunski barmeni iz Peaches and Cream bara pripremaju vam poseban doživljaj – večeru u 4 slijeda i koktele koji će popratiti okuse svakog tanjura.
Restoran Vila Rova poziva sve gastro entuzijaste na jedinstvenu večeru: Krk na tanjuru & uparivanje slijedova s koktelima. Krk na tanjuru koncept je večere gdje jednom mjesečno restoran Vila Rova svojim gostima nudi jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica tehnikama kuhanja iz cijelog svijeta.
Večera u restoranu Vila Rova upotpunjena
vrhunskim koktelima
Chef Marin Pleše nedavno je osvojio trofej za mladog talenta godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, a Restoran Vila Rova uvršten je među 300 top restorana Hrvatske koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću.
Marin Pleše s predanošću doprinosi razvoju gastronomije rodnog otoka Krka te posvećeno pomiče granice u načinu korištenja lokalnih namirnica koje odražavaju jedinstvenu kulinarsku baštinu otoka. Pleše je nedavno završio staž u jednom od najboljih restorana na svijetu koji od 2009. godine održava najviše tri Michelinove zvjezdice – španjolskom El Celler de Can Roca.
Ovaj tjedan večera će biti upotpunjena s koktelima barmena iz Peaches and Cream bara koji već niz godina predvode hrvatsku barsku scenu i ruše predrasude o koktelima kao šarenim slatkim pićima te s velikom ljubavlju mijenjaju poimanje koncepta koktela. Godinama se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama i postavljaju vrlo visoke ljestvice u kvaliteti ponude koktela. Sada donose svoju ekspertizu na Krk, gdje će gosti moći uživati u 6 koktela koja su barmeni osmislili kako bi idealno popratili svaki slijed večere inspirirane Krkom.
Na meniju će se ovaj tjedan naći:
𝗕𝗥𝗔𝗡𝗖𝗜𝗡
Carpaccio od brancina / Marinirane Jadranske Kozice / Emulzija od Pinjola /
Marinirane Žute Rajčice / Dressing od Citrusa
~
𝗡𝗝𝗢𝗞𝗜 𝗜 Š𝗞𝗔𝗠𝗣𝗜
Domaći Njoki od Krumpira / Kvarnerski Škamp / Umak od Škampa / Pate de Brick
~
𝗝𝗔𝗡𝗝𝗘𝗧𝗜𝗡𝗔
Sporo pečena janjeća koljenica / Pire od pastrnjaka /
Kupus i kiseljena gorušica / Crumble od cvjetače / Janjeća brizla
~
𝗣𝗥𝗘𝗦𝗡𝗔𝗖
Tortica sa svježom skutom / Sladoled od korice limuna / Hrskavo mlijeko
Info i rezervacije
- 4 slijeda + 6 koktela 95,00 € po osobi
- Rezervirajte online na www.restoran-vila-rova.com
- Rezervirajte telefonskim putem na +385/51 866 100
FOTOGRAFIJE: Martin Ivančan, Peaches & Cream