Kada misliš da ne može bolje: Objavljen je jedan od najljepših videa Istre dosad

22.01.2023. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Putovanja | Gastronomija
#Istra

Poznata istarska obitelj i vinarija Benvenuti, ovih nam je dana dala nekoliko razloga više za obožavanje Istre, ostavivši nas bez daha jedinstvenim videom koji prikazuje četiri minute šetnje kroz krajolik, klimu, terroir, vinograde i vinski svjetonazor, zaslužne za unikatnost njihovih vina baziranih na tradicionalnim sortama Istre.

Vinarija Benvenuti

Priča o vinariji Benvenuti je priča o tri generacije jedne obitelji posvećene tradiciji svog kraja. Čuvari ove tradicije danas su braća Albert i Nikola Benvenuti, koji se vinom bave jednako strastveno kao i njihovi preci. Vinogradi u okružju njihova doma u Kaldiru nedaleko Motovuna ondje su od pamtivijeka, a u vinariji u sklopu doma svakodnevno se nadziru i brižno njeguju sva Benvenuti vina. Albert i Nikola, zajedno sa svojim timom, foksurani su na tradicionalne načine dozrijevanja u starijim i aromatski neutralnim hrastovim bačvama te na tip vinifikacije koja na najkvalitetniji način čuva i izražava autentičnost i karakteristike terroira u njihovim vinima.

vinarija Benvenuti

Obitelj Benvenuti iz godine u godinu daje svoj prilog očuvanju povijesnih sorti središnje Istre, poput terana, malvazije i muškata bijelog i s posebnom pažnjom održava svoje vinograde, koji su esencija njihova vinskog svjetonazora. Svi redom su smješteni na nekim od najviših pozicija u Istri, visoko iznad jutarnjih magli i izmaglica, izloženi kontinuiranom strujanju zraka i učestalim vjetrovima, pouzdanim saveznicima pri čuvanju zdravlja grožđa, a najviši od njih, San Salvatore, se proteže do nadmorske visine od 400 metara.

Da je vino duboko utkano u genetski kod njihove obitelji, pokazuje nam i video kampanja koju su za svoju vinariju realizirali zajedno s agencijom Sekunde Digital. Kroz šetnju dugu četiri minute, video nas uvlači u svijet vinarije Benvenuti, prikazuje tradiciju i emociju kojima je svakodnevno protkan rad braće Alberta i Nikole, ali nas isto tako na njihovom primjeru još jednom podsjeća koliko je Istra predivno – i jedinstveno – mjesto na zemlji. Uživajte u kadrovima za koje vjerujemo da će i vas ostaviti bez daha:

FOTOGRAFIJE: Pixabay, vinarija Benvenuti

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5