Hrvatski Dig studio stvara brendove za velike strane kompanije

30.10.2023. | AUTOR: After5

Život prije 5 | Ljudi u biznisu
#Dig studio

Dig studio novo je ime i označava sljedeću fazu rasta Design Bureaua Izvorke Jurić za čijim dizajnom zadnjih godina posežu europske kompanije. Osim što se u slangu glagol “dig” koristi kada nešto razumijemo i “lajkamo”, recimo “I dig this article”, “dig” označava i kopanje. A upravo je zahvaljujući dubinskom iskopavanju pravih strategija i brendinga, tijekom 25 godina ovaj studio osvojio 50-ak međunarodnih i domaćih nagrada od čega se najviše ističu više puta osvojene Red Dot, Pentawards, Ed-Awards i Graphis nagrade.

Izvorka Jurić, Jurica Kos

Objavili su ih prestižni časopisi Monocle, I.D., Print, Novum i The Dieline, dok su sveupkupne reference privukle strane klijente prema Dig studiju iz Zagreba. Do sada su već brendirali londonski lanac restorana Ceru, francuske proizvođače dodatka prehrani Greenwhey, nizozemske brokere s područja agronomije Planture, nizozemski brand hrane na biljnoj bazi Next Level Naturals i različite brendove hrane za kućne ljubimce tvrtke Pet Network International. Dig studio danas vode Izvorka Jurić i Jurica Kos, čije je dizajnersko partnerstvo izraslo kao plod dugogodišnje suradnje.

Londonski restoran Ceru

Samo u ovoj godini, studio je za dizajn identiteta Sampé gina na IdejiX osvojio Zlato u kategoriji “Best of Ad-Making – Design”, ZGDW Award na ovogodišnjem Tjednu Dizajna te ugledne međunarodne nagrade Graphis Design 2024 Silver Award i Silver Dieline Award u vrlo zahtjevnoj kategoriji “Clear Spirits.” Na ovogodišnjem ED Awardsu u Luxemburgu dodijeljena im je bronca za 3D deplijan dizajniran za ZDL arhitekte, a trenutno su u finalu za Pentawards s čak dva projekta – dizajn ambalaže za najmanju zlatnu kovanicu na svijetu Hum-Višnjan od Hrvatske kovnice novca, dizajn ambalaže za Tref premium lager pivo.

Hrvatska kovnica novca

U ovogodišnjim finalima za nagrade na IdejiX i Tjednu Dizajna, uključeni su i drugi projekti studija, poput dizajna identiteta umjetničkih suvenira BITE Zagreb, brendinga Kadinela linije maslinovih ulja i drugi…

Kadinela maslinovo ulje
Kadinela maslinovo ulje

FOTOGRAFIJE: Mladen Šarić, PR

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5