Salo na Dolcu radit će dan manje, kako bi zaposlenici imali dan odmora više

27.03.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Uredske priče i iskustva | Život prije 5

Otkako se otvorilo na samom početku ove godine, Salo na Dolcu postalo je jedna od frekventnijih točaka u gradu. Projekt na kojem su snage udružili sami talenti; Petra Jelenić, Tvrtko Šakota i Matija Belković otad radi punom parom, a ogromna potražnja za njihovim proizvodima i dalje ne jenjava. Tri mjeseca kasnije, tim je podvukao crtu na dosad napravljeno i zaključio da im treba dodatni dan odmora, kako bi i dalje bili visoko motivirani za ovaj posao, produktivni i naposljetku zadovoljni ljudi.

View this post on Instagram

A post shared by SALO Zagreb (@salo_dolac)

Rad u kuhinji izuzetno je zahtjevan, dinamičan, brz, intenzivan i gotovo nezaobilazno stresan. Odlučiti se raditi ovaj posao znači biti spreman brzo učiti, konstantno pokazivati svoju kreativnost, a nerijetko i raditi pod pritiskom. Kuhinja zahtijeva maksimalnu predanost i profesionalnost svojih zaposlenika, što u konačnici, kada se svemu navedenom dodaju i dugi radni dani, vrlo lako dovodi do zamora materijala, zasićenja, burnouta.

Ovu kratku priču pišemo zbog današnje objave megapopularnog Sala na Dolcu. Od siječnja nas ondje očekuju vrhunski domaći kruhovi, tradicionalna jela naših krajeva, slastice koje nose prepoznatljiv potpis kreatorice slatkog Petre Jelenić i fina Cogito kava. Od prvog dana poslovanja, Salo je krcato, a njihov mali proizvodni pogon radi takoreći bez stajanja, jer potražnja je vrlo visoka.

View this post on Instagram

A post shared by Martina Petrovic (@martinapetrovic__)

Izvana vidimo jednu maksimalno dotjeranu gastronomsku priču koja grije oko srca i goste uspješno osvaja kvalitetom svojih proizvoda iz dana u dan. No, zagrebemo li ispod površine, jasno je kako iza tog vanjskog easy-peasy dojma koji mnogi imaju kada pomisle na Salo zapravo stoji lavovski posao.

I zato su, tri mjeseca nakon lansiranja koncepta, pokretači Sala napravili najbolju moguću odluku, pruživši svom timu još jedan slobodan dan u tjednu, zbog čega Salo više neće raditi utorkom. Njihova objava dočekana je vrlo pozitivno, uz komentare da bi timovi zaposlenika uvijek i svugdje trebali biti na prvom mjestu, a mi vam ju prenosimo u cijelosti:

View this post on Instagram

A post shared by SALO Zagreb (@salo_dolac)

“Salo je od prvog dana puno i zahvaljujući svima vama nismo u prva tri mjeseca imali niti jedan “loš” dan. Nevjerojatno smo zahvalni na vašem odazivu i podršci! Želja nam je da svakodnevno uživate u našim proizvodima i prostoru.

Ali isto tako nam je cilj stvoriti radno okruženje u kojem se naš tim može razvijati, učiti, i konačno uživati. Nakon tri mjeseca smo shvatili da su radni dani toliko intenzivni i da su naša očekivanja toliko visoka da jedan slobodan dan u tjednu nije dovolja za odmor našeg osoblja.

Zbog toga smo odlučili dati našem timu jedan ekstra slobodan dan u tjednu i zbog toga nećemo više biti otvoreni utorkom. Nadamo se da ćete podržati našu odluku iako to znači da ćete imati jedan dan manje za uživanje u Salu. Na kraju krajeva, smatramo da je kvaliteta naših proizvoda usko vezana uz kvalitetu života našeg tima.

Hvala vam na razumijevanju i vidimo se svaki tjedan od Srijede do Subote!”

Bravo za Salo!

FOTOGRAFIJE: Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5