Od kolega do poslovnih partnera: Nikolina i Ivan preuzeli su restoran u centru Zagreba i grade super priču

21.02.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Ljudi u biznisu | Gastronomija | Život iza 5
#poduzetništvo | #restoran | #Square One Square One Experience Bar & Restaurant

Na ruti koja mi je prilično česta, a proteže se od centra grada preko “džamije” pa do Kvatrića, pogled mi redovito privuče SquareOne koji se smjestio na adresi Trg žrtava fašizma 1. Riječ je o coworking prostoru na četiri etaže koji se usprkos činjenici da je otvoren usred pandemije zapravo jako dobro zalaufao i danas ima svoje stalne “stanare”: tvrtke raznih profila koje ovdje imaju svoje urede, pa čak i centrale. Za njih je u samom prizemlju zgrade i dosad bio dostupan ugostiteljski objekt, kojem su novi smjer početkom ove godine zacrtali Nikolina Antić i Ivan Teur.

Nekoć kolege u istoj tvrtki, a danas poslovni partneri, Nikolina i Ivan prije nekoliko su mjeseci odlučili preuzeti ugostiteljski dio Square One priče, Experience Bar & Restaurant, koji se svojom ponudom prilagođava dvjema situacijama: ukusnim i fino prezentiranim dnevnim jelima za poslovni dio publike, kao i ručkovima i večerama na koje dolazite s ekipom.

Nikolinu sam upoznala “sada već davnih dana” i poznanstvo nas veže dobrih sedam ili osam godina. Pratila sam njezin put u svijetu ugostiteljstva još dok je žarila i palila kao menadžerica Rougemarina i oduvijek mi se činila kao ona osoba koju želite imati u timu, jer svoj posao shvaća maksimalno ozbiljno, profesionalno i odgovorno. Kada je negdje “gorilo”, znalo se koga se zove – Nikolinu. Ondje je bila doista neprocjenjiv kadar, no nakon godina rada za restoran, želja za promjenom ili bolje rečeno klasičnim radnim vremenom odvela ju je najprije u Glovo, a zatim u Victus grupu, gdje je donedavno obnašala funkciju Deputy CEO Batak Grilla.

Njezina poslovna poveznica s Ivanom Teurom, s kojim će početkom veljače relaunchati Square One, isto datira otprije nekoliko godina:

“Ivan i ja bili smo dio istog tima u Batku zadnje dvije godine, a uz posao smo se počeli i privatno družiti. Prije Batka, dok sam radila u Glovu, Ivan je bio kontakt osoba za Batak i radili smo dosta zajedno. On me čak preporučio vlasnicima Batka (Victus grupe) za jednu poziciju. Nakon razgovora s vlasnicima, na kraju mi je ponuđena druga opcija unutar grupe, ali svakako je Ivan bio taj zbog kojeg sam uopće završila na razgovoru.”

Nikolina Antić i Ivan Teur

Nikolina mi priča da je Ivan u ugostiteljstvu cijeli svoj život i prošao je sve od operative do menadžmenta. Od sedam godina provedenih u Batak Grillu, šest je bio na poziciji regionalnog menadžera ovog uspješnog domaćeg brenda. Da nije njihova prijašnjeg iskustva u ugostiteljstvu, smatraju da ne bi danas bili ovdje gdje jesu:

“Dobro se nadopunjujemo i oko svega smo na istoj valnoj duljini. Sve odluke donosimo zajednički, nakon što problematiku sagledamo iz apsolutno svakog kuta. Trenutno provodimo 20-ak sati dnevno zajedno i još nije bilo trzavica (smijeh). Oboje se slažemo da su restoran i zadovoljstvo naših djelatnika i gostiju prioritet kojem težimo.”

Nikolina Antić
Ivan Teur

Square One Experience Bar & Restaurant

Nakon što sam vam dala mali uvid u dosadašnji karijerni put ovo dvoje mladih i sposobnih stručnjaka u ugostiteljstvu, vrijeme je da ispričam što su to “zakuhali” i zašto me Square One Experience Bar & Restaurant, u ovom svojem novom ruhu, zainteresirao na prvi posjet.

Dosad su se u ovom prostoru isprobavali različiti koncepti, no nekako su finalni touch cijeloj priči dali upravo Nikolina i Ivan. Svjesni odlične lokacije, koja je prednost i u slučaju zaposlenika koji rade u Square One uredima i mnogih koji ovom rutom prolaze pješke, autom ili tramvajem, zagrebačkoj publici odlučili su ponuditi još jedno kvalitetno mjesto na kojem će se u prvi plan stavljati iskustvo.

Danas kada odlazimo u restoran, želimo u jednu priču spojiti nekoliko važnih kriterija, da se pred nama nađu ukusna i kreativna jela, da se pažnja posvećuje namirnicama od kojih su ta jela izrađena, da imamo osjećaj kako smo dobili “value for money”. U dnevnoj varijanti želimo dobro pogablati (da nije fast food) ili negdje reprezentativno odvesti klijenta, a navečer i vikendom naći se s prijateljima u centru grada i uživati u food sharingu. Ove naše težnje odražava i ponuda Square One Experience Bar & Restauranta:

“Za početak smo krenuli s baznim jelovnikom koji se sastoji od 3-4 predjela i 5-6 glavnih jela bistro smjera. To je dostupno od 11 do 23 sata (ponedjeljak-petak) i subotom od 13 do 23. Uz baznu kartu u ponudi imamo i 2 dnevna jela (gableca) po cijeni od 7 do 10EUR. Subotom i nedjeljom ostavili smo brunch ponudu uz bottomless mimoze (od 10 do 13h, po cijeni od 7EUR i uz obveznu konzumaciju hrane). Nedjeljom u ponudi imamo samo brunch.”

U ovoj zgradi, ali i neposrednoj blizini, velik je broj ureda i zaposlenika koji traže brz i povoljan gablec u pauzi, koji će k tome biti kvalitetan. Za njih se pripremaju spomenuta dnevna jela, i to s istim kvalitetnim namirnicama s kojima kuhaju i jela s redovne karte. Vikendom uz brunch i bottomless mimoze imaju i DJ-a, i tu ciljaju na mlađe generacije koje žele svoje slobodno vrijeme provesti u dobroj atmosferi uz dobru hranu, a DJ stvara atmosferu i petkom i subotom navečer, za goste koji dolaze na večeru. Uz ova dva targeta, Nikolina i Ivan obraćaju se i svim foodiejima koji vole probati neke nove, ali i dobro poznate kombinacije okusa.

Za početak su krenuli s baznim jelovnikom: od nekoliko klasičnih predjela (npr. tatarski beef) do nekih novih okusa (npr. predjelo s kozicama, guacamole umakom i prženom tortiljom). Za ove kozice odmah su mi rekli da su bestseller i nakon kušanja zaključila sam da su bili u pravu, paralelno pišući frendici poruku da ovdje vrijedi svratiti na naše iduće druženje nakon posla. Za glavna jela, tu su jedan dobar rižoto, tjestenina, komad mesa, ribe i vege jelo. Kako budu rasli i razvijali se, tako će dodavati i mijenjati jela na baznoj karti.

Što se samih namirnica tiče, tu nema kompromisa i drago nam je da chef razmišlja u istom smjeru kao mi.

“Svakodnevno testiramo nove sirovine i tražimo one koje se najbolje uklapaju u našu priču. Meso trenutno uzimamo od The Meata, ali i od mesara na Dolcu kojem sam osobno vjerna već godinama. Ribu nam voze Bosnić i Fisherija, a kruh Kroštula”, pojašnjava Nikolina.

Dok pričam s njome i Ivanom, prolaze mi kroz glavu neke od misli i emocija koje sam i sama osjećala kada sam krenula u svijet poduzetništva. Da, počeci nisu jednostavni, radiš puno i bez prestanka, nisi samo CEO pozicija koja ti stoji u opisu LinkedIn profila, već preuzimaš baš sve uloge koje posao od tebe zahtijeva. I puno je nepredvidljivih situacija. Našalili smo se kroz razgovor, iako je bila prilična istina, da su Nikolina i Ivan početkom veljače, čim su krenuli s poslom, uzeli su tacnu u ruke i posluživali goste.

Iako su počeci teški, osjećam kako vrve onom pozitivnom, čak i nabrijanom energijom da cijela priča uspije i da se sada kada su u svojevrsnom zenitu svojih karijera, trud koji su godinama ulagali radeći u svijetu ugostiteljstva isplati. Sudeći po jelima koja smo degustirali snimajući ovu priču, ne sumnjam da će ulaganje u kvalitetu biti prepoznato od strane publike i da će usmena predaja, uz mali push medija i društvenih mreža kako to obično biva, odraditi svoje i učiniti Square One Experience Bar & Restaurant jednim od onih mjesta kojima se volimo vraćati: zbog klope, atmosfere, ekipe i, naravno, zgodne gradske lokacije.

FOTOGRAFIJE: Tatjana Bukvić

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5