Kako proslaviti kraj godine sa zaposlenicima (ili kolegama)? Imamo sedam ideja za male i velike timove

25.11.2025. | AUTOR: Iva Kordić

Uredske priče i iskustva | Život prije 5
#ured | #afterwork

Proslava kraja godine u uredu ili izvan njega za mnoge je više od formalnosti u kalendaru i predstavlja trenutak u kojem se kolege, koji surađuju u situacijama koje su često i stresne, mogu odmaknuti od zadataka i rokova i jednostavno se družiti kao ekipa. U poslovnoj godini koju obilježavaju brzina, sastanci i planovi, ovakvi trenuci dobro dođu kako bi se zbrojili dojmovi i uživalo u zajedničkom druženju. U dobrom društvu i opuštenoj atmosferi, cilj je da je proslava kraja godine – ugodna. To je prilika da se zaposlenici upoznaju izvan radnog okvira i svojih uloga na projektima.

proslava kraja godine, kraj godine na poslu, team building
proslava kraja godine

Proslava kraja godine

Iako se proslava kraja godine često doživljava kao logistički zadatak koji treba “odraditi”, kada se organizira na pravi način, može postati događaj koji će se još dugo prepričavati. No nema univerzalnog recepta kada je u pitanju proslava kraja godine: nekima odgovara ležerno druženje uz karaoke i smijeh, drugi vole aktivnosti koje naglasak stavljaju na timski rad, dok nekima paše klasična večera u restoranu. Ključ je, naravno, odabrati format koji najbolje odgovara kulturi tima. Proslava kraja godine ne mora biti glamurozna da bi bila pamtljiva. Upravo suprotno, važnije je stvoriti atmosferu u kojoj se zaposlenici osjećaju kao da su dio zajednice, a takvo je druženje i dobar način da se zatvori jedno poglavlje i otvori novo.

Vođeni tom filozofijom, na jedno smo mjesto okupili nekoliko prijedloga kako bi mogla izgledati proslava kraja godine – od potpuno ležernih do profinjenih, od natjecateljskih do gastronomski fokusiranih. Ideja je bila pokriti različite ukuse, navike i stilove timova, tako da svaka ekipa može pronaći format druženja u kojem će se osjećati dobro i opušteno.

Tune In karaoke

Ako želite da proslava kraja godine više bude ležerno druženje, nego klasičan božićni domjenak, jedan od zabavnih izbora su Tune In Karaoke. Koncept je jednostavan i prilično cool: ekipa dođe, odabere pjesme i uživa, a za sve ostalo brine Tune In tim koji ima samo jedan cilj: da atmosfera bude savršena, a društvo opušteno. Iz Tune In karaoka navode kako je tehnička podrška uključena, a po želji je moguće dodati i i profesionalnog voditelja eventa, Instax kameru za spontane foto-uspomene, fotografa ili brendiranje prostora za korporativne proslave.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tune In karaoke rooms (@tuneinkaraoke)

Inače, ono što je počelo kao ljubav prema glazbi pretvorilo se u projekt osnivača Ofeka Aviva, dugogodišnjeg karaoke entuzijasta, koji je želio stvoriti mjesto na kojem se ljudi osjećaju dovoljno sigurno da “puste” svoj glas, čak i oni koji kažu da “ne znaju pjevati”.

Više informacija dostupno je na poveznici.

  • Adresa: Trg žrtava fašizma 1, Zagreb
  • Kontakt / WhatsApp: 097 679 0770

Pub kviz

Proslava kraja godine može spajati zabavu, timski rad i zdravu dozu natjecateljskog duha, za što je odlična opcija korporativni pub kviz. Jedna od najpopularnijih opcija u Hrvatskoj je Kvizni režim, koncept koji vodi Silvije Pleština, autor s dugogodišnjim iskustvom u kreiranju pitanja i vođenjem timskih evenata. Kviz funkcionira vrlo jednostavno: kolege se podijele u ekipe, voditelj postavlja pitanja, a atmosfera je dovoljno opuštena da se svi uključe – i oni natjecateljski raspoloženi i oni koji se samo žele zabaviti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Silv(ij)e Pleština (@plestigram)

Standardni kviz uključuje 30–40 pomno osmišljenih pitanja iz opće kulture, često popraćenih multimedijom (fotografije, zvuk, video, GIF). Nakon svakog pitanja postoji minuta ili dvije za konzultacije u timu, a pravilo je jedno: bez mobitela i bez googlanja, samo fair play. Kviz je obično podijeljen u dva ili tri dijela s kratkim pauzama, a na kraju se proglašava pobjednička ekipa i dodjeljuje simbolična nagrada, detalj koji uvijek podigne atmosferu. Velika prednost je fleksibilnost: kviz se može održati gotovo bilo gdje – u uredu, ugostiteljskom prostoru, dvorani ili čak na otvorenom ako je vrijeme pogodno. Tehnička oprema (mikrofon, zvuk, ekran) uvijek se može prilagoditi prostoru, a obrasce za odgovore i sav materijal donosi voditelj.

Više informacija pronađite na poveznici.

Bowling

Za timove koji žele druženje koje uključuje aktivnost i puno smijeha, bowling je odlična ideja kao proslava kraja godine. Ne zahtijeva predznanje, a brzo “ruši” formalnu atmosferu, što je savršeno za kraj godine kada se ekipa želi dobro zabaviti, a ne razgovarati nužno o poslovnim temama. Bowling centri obično nude organizirane pakete za grupe, koji uključuju određeni broj staza, cipele, hranu i piće. Ovakva proslava kraja godine može se prilagoditi stilu poslovnog tima pa biti ili potpuno opuštena ili uz malo natjecateljskog duha i timskog bodrenja. Oni koji su ga isprobali u društvu kolega, zasigurno će reći da je velika prednost bowlinga dinamika: dok igra traje, razgovor teče prirodno, a poslovno se društvo spontano druži.

Zajedničke radionice

Proslava kraja godine može biti i radionica, što je druženje koje nudi sasvim drugačiji format – zajedničko iskustvo koje vodi stručna osoba. To može biti radionica kuhanja, keramika, wine tasting, kreativno pisanje, ilustriranje… Izbor je dug i lako se prilagodi interesu tima. Prednost je u tome što se ljudi povezuju kroz aktivnost u kojoj nitko nije “stručnjak”, što razbija rutinu i izlazak iz nekih tipičnih uloga na poslu. Neke se radionice mogu nastaviti i kroz druženje uz neobavezni izlazak, večeru ili čašu vina.

Neki od prijedloga radionica u Zagrebu su:

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Trika Interior Design Services (@trika_333)

Jedna od zanimljivijih opcija za druženja, privatna slavlja ili team buildinge u Zagrebu je Workshop. Prostor funkcionira po fleksibilnom modelu: radnim danom do 15 sati djeluje kao specialty coffee place, a pritom ima mogućnost najma uz baristu. Nakon 15 sati prostor se pretvara u zonu za radionice – već postoji niz stalnih, tematskih radionica, ali se klijenti mogu javiti i s vlastitom idejom. U tom slučaju, potrebno je nazvati, reći želje vezane za radionicu i budžet, a Workshop dalje dogovara mogućnosti. Koncept se lako prilagođava broju ljudi i tipu druženja, s tim da druženja prije 15 sati obično uključuju neograničene količine matche i kave, dok je popodne rezervirano za vino ili pjenušac.

Kontakt: hello@workshopzagreb.com

Ručak ili večera u uredu

Najbolje opcije često su i najjednostavnije, a to vrijedi i kada je u pitanju proslava kraja godine. Razmišljajući u tom smjeru, na pamet nam je pala ideja ručka u uredu, bez formalnosti i bez preseljenja na drugu lokaciju. Dovoljno je dogovoriti catering, postaviti stolove, osloboditi popodne od obveza i sastanaka za vrijeme u kojem se zaposlenici mogu susresti izvan konteksta rokova i taskova. Ovakva proslava kraja godine idealna je kada je raspored pretrpan, ali se svejedno želi zajednički obilježiti radna i uspješna godina. Opcije su široke: od finger food menija do ručka u slijedovima, s desertima i čašom vina. Sve ovisi o tome kakav ton želi tim, skroz ležeran ili malo svečaniji.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli radni trokut (@radni_trokut)

Večera u restoranu

Večera u restoranu jedan je od najklasičnijih načina kada je u pitanju proslava kraja godine, i to s razlogom. Ukusna hrana, lijep ambijent i bez logističkih briga idealni su ako ne želite mnogo vremena potrošiti na organizaciju. Zato smo izdvojili tri različite opcije u Zagrebu: jednu koja u fokus stavlja azijsku kuhinju, jednu koja je popularan izbor za poslovna druženja i jedan novi koncept, čija je posebnost što se može u potpunosti zakupiti samo za vaše društvo.

Kiyomi je zagrebački fusion restoran koji moderne interpretacije azijske kuhinje gradi na dim sumu, robati i sushiju. Iza koncepta stoji Vid Nikolić, a kombinacije sastojaka i tekstura donose onu vrstu gastronomije koja je zanimljiva i onima koji vole klasiku i onima koji vole istraživati. U kuhinji rade chefovi s iskustvom iz Japana, Kine i Hong Konga pa se autentičnost vidi i u namirnicama i u tehnikama pripreme. Ideja je jednostavna: hrana treba biti ukusna i pričati priču, a poznata jela i poznate namirnice serviraju se na novi način. U Kiyomiju je svaki tanjur zamišljen je da bude jasan, ali s dozom iznenađenja.

  • kontakt putem telefona 01 6474 897
proslava kraja godine, kraj godine na poslu, team building
FOTO: Kiyomi

Jedna od opcija je i Il Secondo, restoran koji posebno za blagdane priprema personalizirane menije za privatne i poslovne domjenke. Sve se kreira individualno: izbor jela, tijek menija, stil posluživanja i broj slijedova, kako bi odgovaralo gostima i povodu. U Il Secondu se mogu organizirati sve vrste proslava, od manjih intimnih okupljanja do većih poslovnih događanja. U ponudi su jela od mesa i ribe, domaća tjestenina, rižota, svježi kruh i deserti, a postoji i prilagođena ponuda za vegetarijance, vegane te goste koji traže bezglutenske opcije.

Bistro je otvoren nedavno (o njemu smo pisali ovdje) i najintimniji je format koji Dežman nudi. Nalazi se odmah uz bar, u prostoru od tridesetak kvadrata i zamišljen je kao mjesto gdje se može uživati u dobroj hrani i miru, bez gužve i bez buke. Idealan je za manja privatna druženja, poslovne sastanke, okupljanje tima, rođendane ili dogovore s partnerima koji traže okruženje u kojem se može razgovarati i uživati. Cijeli prostor rezerviran je samo za jedno društvo u terminu, tako da nema drugih gostiju, a ambijent je ugodan i nenametljiv.

  • kontakt: putem telefona 01 4846 160 ili na manager@dezman.hr
proslava kraja godine, kraj godine na poslu, team building
FOTO: Dežman Bistro

Escape room

Proslava kraja godine može biti spoj adrenalina, logike i suradnje, i to na zabavan način – u escape roomu. Grupa dobiva zadatak i zajedno mora pronaći rješenja, povezati tragove i “pobjeći” iz prostorije u zadanom vremenu, a uspjeh ovisi o tome kako tim komunicira, dijeli ideje i surađuje. U ovakvom se formatu kolege obično brzo opuste i povežu, a atmosfera poslije završetka igre bude pozitivna i puna smijeha. Mnogo escape roomova nudi termine za veće i manje timova, mogućnost paralelnih igara u više soba, kao i opcije za nastavak: privatni lounge ili, recimo, piće dobrodošlice.

FOTOGRAFIJE: Pexels, Unsplash, Kiyomi, Dežman Bistro, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5