Travel knjige koje nas pozivaju da provedemo tjedan kao lokalac

25.02.2024. | AUTOR: Sara Markov

Život iza 5 | Putovanja | Kultura
#putovanja | #knjiga

Coffee table knjige i magazini posljednjih su nekoliko godina popularan dodatak interijerima. No, osim lijepih korica i naslovnica koje izgledaju atraktivno na našem stoliću za kavu, unutar tih knjiga pronaći ćete kvalitetan sadržaj i autentične priče koje će vas istovremeno educirati, inspirirati i uljepšati vam svakodnevicu. Ljubitelje putovanja takvi naslovi vode na neka od najljepših mjesta diljem svijeta, kroz predivne fotografije, ilustracije i nevjerojatne priče. Baš takve su A Week Abroad knjige, koje ne samo da će biti lijep ukras u interijeru, nego će vas inspirirati za iduću avanturu.

A Week Abroad knjige

A Week Abroad je kolekcija putopisnih knjiga, odnosno vodiča koji nas pozivaju da provedemo tjedan kao lokalac na odabranoj lokaciji. Fascinirana različitim kulturama i s neutaživom željom da otkrije svijet, ovu nezavisnu izdavačku kuću je 2019. osnovala Charlene Lambert, želeći putnicima dati autentične preporuke s destinacija te istovremeno pomoći lokalnim gospodarstvima, uz promociju odgovornog i održivog turizma.

Ove knjige nam tako otkrivaju mjesta koja kao da nam preporučuju prijatelji iz svih krajeva svijeta. Lokalni poduzetnici, chefovi, obrtnici, kreativci i ljubitelji prirode dijele s nama svoja omiljena mjesta, a predivne analogne fotografije prate njihove priče. Izvrsni lokalni proizvodi, popularni restorani, tradicionalne rukotvorine, krajolici i bogatstva prirode – sve to pronaći ćete u ovim atraktivnim i ne tako običnim vodičima. Razgovori, popisi adresa i ilustrirane karte pomoći će vam da provedete tjedan kao lokalac.

Kolekcija A Week Abroad zasad sadrži deset vodiča koji nas vode u Pariz, Marseille, južnu Bretanju, Lanzarote, Balearske otoke, Pugliju, Alentejo u Portugalu, Arles i Camargue, Cévennes i Siciliju, te nas navode da upoznamo svaku destinaciju kroz oči lokalnih ljudi. Svaka knjiga otkriva sedam portreta lokalaca eklektičnih profila, zaljubljenih u svoju regiju i ono što rade, koji nam pričaju svoju priču i otkrivaju svoje omiljene adrese. Tekst prate ilustracije i fotografije koje potpisuju Charlene Lambert i njeni suradnici.

A Week Abroad posteri i razglednice

Osim zanimljivog sadržaja i upečatljivih fotografija i ilustracija koje ćete pronaći među stranicama, A Week Abroad savršene su coffee table knjige koje sigurno nećete držati na policama. Jednobojna naslovnica koju krasi fotografija odabrane lokacije podsjeća na razglednicu kojom ćete željeti ukrasiti svoj stolić za kavu.

Knjige su napisane na engleskom i francuskom jeziku, a osim u papirantom obliku, dostupne su i u PDF formatu. Moguće ih je naručiti putem službene web stranice. Cijena papirnatog izdanja iznosi 22 eura, a e-book košta 14 eura. A Week Abroad knjige u svojoj ponudi ima i Zara u svom home odjeljku, a trenutno su dostupni vodiči za Marseille, Alentejo i Balearske otoke.

Za kraj dodajmo i to da brend A Week Abroad u svom webshopu nudi i razglednice te ograničeno izdanje postera, odnosno fotografija iz knjiga dostupnih u art print obliku koje možete uokviriti. Za ljubitelje putovanja ovi posteri bit će idealan dodatak životnom ili radnom prostoru.

FOTOGRAFIJE: A Week Abroad

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5