Znate li onaj osjećaj kad radni tjedan polako klizi prema kraju, a misli vam bježe od mailova i Excel tablica ravno prema dragim ljudima, druženju, razgovoru i smijehu? Kada znate da ne morate trčati doma, već se možete opustiti, naručiti piće, jelo i prepustiti se razgovoru koji se pretvara u planove za vikend. Ili još bolje: za iduće zajedničko druženje. U tom kontekstu, restoran Matsu dolazi kao idealan odgovor na pitanje “Gdje ćemo nakon posla?”.
Na sve tri lokacije, dvije u Zagrebu i jednoj u Zadru, Matsu predstavlja svoj novi, osvježeni jelovnik s čak jedanaest novih jela koja su stvorena za afterwork trenutke. Za sve one situacije u kojima se ne možete sjetiti gdje organizirati večeru s prijateljima, mi kažemo da je Matsu jedno od najboljih rješenja.
Afterwork u Matsu

O restoranu Matsu pisali smo vam nedavno, kada smo posjetili jednu od njegovih adresa u Buzinu. U srcu poslovne zone Zagreba, ovo nas je mjesto oduševilo i kao opcija za brzi ručak, i kao opcija za afterwork dogovore s društvom. U današnje vrijeme kada pomno biramo kojem ćemo restoranu pokloniti svoje povjerenje, Matsu je u jedan uspješan koncept uspio spojiti privlačnu ponudu jela i pića, kvalitetu, ugodan ambijent i prijateljsku uslugu. I sve to po prihvatljivoj cijeni.
Zato nas je razveselilo vidjeti da imaju novitete u svojoj ponudi, s kojima će bez sumnje nastaviti privlačiti svoju publiku, a naročito ljubitelje maštovitih kombinacija okusa. Ovdje se jede azijska fusion kuhinja i dolazite li s društvom, najbolja stvar koju možete napraviti je odlučiti se za mix&match, odnosno naručivanje što više različitih jela koja će svaki sudionik stola imati priliku isprobati i tako se uvjeriti što mu najbolje odgovara i zbog kojeg jela bi se ponovno vratio u Matsu. Kao što smo spomenuli, taj presjek ponude sada će uključivati i 11 novih jela pa je motivacija za izlazak u Matsu svakako činjenica da ćete, čak i ako ste stalni gost, sada dobiti priliku isprobati nešto novo.
Pa što nam je to Matsu novog pripremio? Krenimo redom.

Futomaki s jastogom i futomaki s lososom
Doza dekadencije dolazi na jelovnik Matsua u vidu novog futomakija s jastogom i lososom. Kao spoj delikatnog i bogatog, ovo je jelo koje nosi hedonistički predznak, ali se savršeno uklapa u opuštenu afterwork atmosferu. Idealno je za dijeljenje ili za onog prijatelja koji uvijek naručuje “nešto posebno”.
Yang-Gogi ražnjići
Kad janjetina postane party starter, tako bi ukratko mogao zvučati opis ovog novog Matsu jela. Radi se o mljevenoj janjetini koja dolazi u obliku ražnjića i prepuna je aroma i začina, ali bez prevelike težine. Yang-Gogi ražnjići su sočni, aromatični i taman pikantni da vas zaintrigiraju, a možda čak i potaknu na još jedno piće. Ako se nas pita, ovo je novi Matsu klasik.
Hotate Horenso salata
Ako ste od onih koji vole kad salata nije samo dodatak, nego iskustvo samo po sebi, Hotate Horenso je tu da potvrdi vaša očekivanja. Jakobove kapice u kombinaciji sa svježim špinatom i citrusnim preljevom čine ovu salatu laganim, ali vrlo efektnim starterom. Uz nju se savršeno sljubljuje bezalkoholni koktel ili bijelo vino i da, ovo je ona salata koju ćete prepričavati.

Horenso Gomaae
Minimalizam na japanski način; Horenso Gomaae je jelo koje oduševljava upravo svojom jednostavnošću. Baby špinat u tahini dresingu možda zvuči jednostavno, ali rezultat je bogat, kremast i iznimno umami. Ovaj tanjur je najbolje izabrati uz glavno jelo.
Wakame salata
Laganiji i osvježavajući kontrapunkt u večernjem meniju donosi salata s wakame algama koja je isto dobar izbor uz glavno jelo. Posuta sezamom, ova salata super funkcionira kada želite nešto svježe, ali neobično.
Edamame u novoj verziji
Kad su edamame mahune u pitanju, znamo da je teško stati na jednoj porciji. U Matsu verziji dolaze u pikantnijem ruhu: taman dovoljno da zagolicaju nepce, ali ne zasjene ostatak menija. Idealne za početak večeri, ali i kao snack koji se lagano gricka uz još jednu rundu pića.
Nasu fries
Zaboravite sve predrasude o patlidžanu. Nasu fries su hrskavi, topli, začinjeni taman koliko treba i imaju tu neku umami notu zbog koje postanu iznenađenje večeri. Ako dolazite s ekipom, uzmite dvije porcije jer će nestati u trenu.

Tuna tartar
Ovo je jelo koje donosi onu „wow“ reakciju čim stigne na stol. Vizualno dojmljivo, s teksturama koje se lijepo nadopunjuju i svježinom koja traje.
Hotateyaki
Ljubitelje morskih plodova oduševit će Hotateyaki, sočne jakobove kapice koje se poslužuju s pažljivo biranim dodacima.
Juha od mrkve i đumbira
Iako možda ne biste prvo pomislili na juhu kada idete na večeru s društvom, ova kombinacija mrkve i đumbira je neočekivano svjež, topao i umirujuć dodatak večeri. Zamišljena kao početak menija, sa svojim osvježavajućim proljetnim okusom predstavlja idealnu uvertiru u večer.

U kojem god ste raspoloženju, samo na piću, u misiji kušanja svega s menija ili ste onaj prijatelj koji organizira grupne večere, Matsu je opcija koja nikad ne razočara, a novi meni donosi dovoljno raznolikosti da svatko pronađe nešto za sebe i da se dobro počasti. Što nam svima, barem s vremena na vrijeme, itekako treba.
Rezervacija, adrese i radno vrijeme:
FOTOGRAFIJE: Matsu