Smješten u planinama Nockberga, Thermenwelt Hotel Pulverer već generacijama spaja alpsko gostoprimstvo s ljekovitom moći termalne vode. Ovaj obiteljski hotel s pet zvjezdica, koji raspolaže s 94 sobe i suitea, ubraja se među najdugovječnije i najuglednije hotele u Bad Kleinkirchheimu te je i danas poznat po osobnom pristupu gostima, njegovanju tradicije i cjelovitom pristupu odmoru.

Hotel Pulverer
Povijest Hotela Pulverer seže u 1470. godinu. Izvorno je djelovao kao poljoprivredno imanje, poznato pod nazivom Loy Farm, koje se s vremenom razvilo u mjesto susreta za putnike i lokalno stanovništvo. Važna prekretnica dogodila se 1928. godine, kada je imanje počelo raditi kao odmorište, čime je započeo njegov put prema današnjem hotelijerskom poslovanju.
Kroz generacije, ta se osnova razvila u hotel koji je i danas u obiteljskom vlasništvu i pod osobnim vodstvom, s naglašenim poštovanjem prema nasljeđu koje se gostima približava kroz povijesne salonske prostore, arhitekturu i autentičan, topao pristup gostoprimstvu.

Termalna voda i spa kultura
Bad Kleinkirchheim stoljećima je poznat kao spa i termalna destinacija. Kultura kupanja u ovom kraju usko je povezana s poviješću crkve sv. Katarine. Prema legendi, grof palatin Poto je još 1055. godine otkrio ljekoviti izvor nazvan „Eye Spring“, koji se smatra začetkom termalne tradicije Bad Kleinkirchheima.
Ta se baština nastavlja i danas u Hotelu Pulverer, gdje termalna voda čini samo srce hotela. Prostrani spa i termalni sadržaji napajaju se vodom iz vlastitog termalnog izvora, stvarajući prirodnu poveznicu između stoljetne kulture kupanja i suvremenog wellness doživljaja. Regeneracija, mir i snaga prirodne vode u središtu su svakog boravka.



Cjelogodišnja alpska destinacija
Okružen planinama Nockberge, Thermenwelt Hotel Pulverer idealna je polazišna točka za aktivan odmor tijekom cijele godine. Ljeti goste očekuju lagane alpske šetnje, panoramske staze te biciklizam i brdski biciklizam kroz jedan od najočuvanijih krajolika austrijske Koruške.
Zimi se Bad Kleinkirchheim pretvara u poznatu destinaciju zimskih sportova s bogatom međunarodnom natjecateljskom tradicijom. Skijalište Bad Kleinkirchheim–St. Oswald poznato je po raznolikim stazama i sunčanom položaju, ali i po snažnoj povezanosti s Franzom Klammerom, jednim od najvećih spustaša svih vremena. Klammer, rođeni Korušanin, proslavio je svoju legendarnu olimpijsku zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama 1976. godine u Innsbrucku, pobjedu koja je zauvijek učvrstila njegov status globalne sportske ikone. U Bad Kleinkirchheimu spust „Klammer Downhill“ stoji kao trajna posveta njegovim postignućima. Riječ je o zahtjevnoj stazi Svjetskog kupa na kojoj se i danas održavaju međunarodna natjecanja te koja se smatra jednom od najpoznatijih i najrespektabilnijih staza u Alpama.
Uz alpsko skijanje, regija nudi i skijaško trčanje, zimsko planinarenje, hodanje na krpljama te turno skijanje, zbog čega spoj sportskih izazova i opuštanja u termalnoj vodi predstavlja jedno od ključnih obilježja ove destinacije.

Nagrađivana kuhinja s dubokim korijenima
Poseban gastronomski adut hotela je Loystubn, restoran smješten u 400 godina staroj seoskoj kući, koji se ubraja među najatmosferičnije restorane u regiji. Kuhinja Hotela Pulverer višestruko je nagrađivana te se temelji na filozofiji korištenja lokalnih namirnica, vrhunske kvalitete i vlastite proizvodnje. Sastojci s hotelskog imanja i od provjerenih lokalnih proizvođača spajaju se s alpskim i alpsko-jadranskim utjecajima, stvarajući kuhinju koja na skladan način povezuje tradiciju i suvremenu gastronomsku profinjenost.


Mjesto s filozofijom
Thermenwelt Hotel Pulverer utjelovljuje luksuz koji je nenametljiv i tih, autentičan, duboko ukorijenjen i održiv. Za mnoge goste ovaj je hotel mjesto povlačenja i odmora, oblikovano termalnom vodom, prirodom i gastronomijom, ali i opipljivom strašću obitelji domaćina koja već generacijama njeguje kvalitetu, toplinu i kontinuitet.
FOTOGRAFIJE: Thermenwelt Hotel Pulverer