Barack Obama umjetna inteligencija knjige-3-min umjetna inteligencija, Barack Obama, knjige, preporuka

Želite li bolje razumijeti umjetnu inteligenciju? Obama predlaže ove članke, knjige i podcaste

10.11.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Kultura | Novosti | Život prije 5
#Barack Obama | #umjetna inteligencija

Svakog se ljeta iščekuju književne preporuke koje bivši američki predsjednik Barack Obama rado konzumira i na temelju svog iskustva preporučuje drugima. Tu je tradiciju započeo prije više od desetljeća, a ovih je dana stiglo još par njegovih preporuka. U fokusu su umjetna inteligencija i njezin razvoj, a u nastavku prenosimo njegov mini-članak koji je napisao za Medium.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Barack Obama (@barackobama)

Umjetna inteligencija & Barack Obama

Članak započinje osvrtom na izvršnu uredbu o umjetnoj inteligenciji, izdanu od strane Joea Bidena, aktualnog američkog predsjednika. Njome se postavljaju novi standardi za sigurnost i zaštitu, štiti se privatnost Amerikanaca, promiču ravnopravnost i građanske slobode, podržavaju potrošači i radnici, potiče inovacija i konkurencija… Obama umjetnu inteligenciju opisuje kao probojnu tehnologiju koja ima moć promijeniti svijet na načine koje tek počinjemo razumijevati.

Nakon što je uredba objavljena, Obama se sastao s Nilayem Patelom, voditeljem podcasta “Decoder”. Tema razgovora bili su načini kako možemo više učiti iz prošlosti te iskoristiti moć umjetne inteligencije na način koji demokraciji ide u prilog, a ne podriva ju. Dotaknuli su je se i na Forumu za demokraciju Zaklade Obama, događaju koji je okupio aktiviste, mislioce i promicatelje promjena te su raspravljali o izazovima poput umjetne inteligencije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Barack Obama (@barackobama)

Prije samo razgovora, podijelio je par preporuka za knjige, članke i podcaste koji su mu pomogli oblikovati perspektivu o umjetnoj inteligenciji tijekom protekle godine. Obamin popis nudi različite poglede na prilike, prijetnje i izazove koje predstavlja umjetna inteligencija. Donosi i neke promišljene ideje o tome kako odgovoriti na svako od pitanja.

AI članci, knjige i podcasti po preporuci Baracka Obame

ČLANCI

KNJIGE

  • Techlash: Who Makes the Rules in the Digital Gilded Age? (Tom Wheeler)
  • Impromptu: Amplifying Our Humanity Through AI (Reid Hoffman)
  • The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century’s Greatest Dilemma (Mustafa Suleyman)
  • Recoding America Why Government Is Failing in the Digital Age and How We Can Do Better (Jennifer Pahlka)
umjetna inteligencija, Barack Obama, knjige, preporuka

PODCASTI

FOTOGRAFIJE: Instagram, Amazon

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5