Proljeće u Malom baru donosi slasne novitete na jelovnik

10.04.2024. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#restoran

Jedno od kultnih zagrebačkih mjesta, bistroa i restorana svakako je Mali bar u Vlaškoj ulici. Posebnost Malog bara je u tome da slijedi i prilagođava se sezoni i dostupnosti namirnicama svaki dan, tjedan, mjesec.  

Mali bar ima nestandardni proljetni meni

Mali bar nema sezonski jelovnik koji slijepo slijedi, već se vodi onime što je taj dan od sezonskih namirnica svježe i dostupno na tržnici. “Prepuštamo se osjećaju i dnevno hodočastimo na Dolac kako bi našli inspiraciju među tezgama”, kazao je Vedran Bonačić, chef Maloga bara i istaknuo: “Često iznenadna dojava provjerenog dobavljača može u trenu promijeniti jelovnik.” Zato bi savjetovali da požurite kušati što Mali bar sada nudi, jer velike su šanse da će sljedeći tjedan nešto novo i drugačije, a opet proljetno biti na meniju.

Mali bar, proljeće, proljetni meni, restorani u Zagrebu

Naravno, tu su i neke konstante poput Labneha, signature disha, tradicionalnog bliskoistočnog namaza od jogurta i češnjaka sa zaatarom, dimljenom paprikom, dukkahom i maslinovim uljem. U njemu većina stalno uživa u after work periodu, kad su raspoloženi i za čašu dobrog vina, a s vinima Mali bar ne griješi. Izbor im je impresivan, a cijene čaša više nego realne. 

Mali bar, proljeće, proljetni meni, restorani u Zagrebu

Početna faza proljetnog menija, kažu u Malom baru, donosi arancije od dimljenog pijetla, aioli od pečenog mladog češnjaka servirano na salati. Vedran, kuhinja i Mali bar su pobornici jednostavnosti i iskrenog, autentičnog kuhanja. Srdele se pojavljuju na jelovniku ovisno o mjesečevim mijenama, uz njihov savur uz dodatak šafrana, ukiseljenih grožđica, kumqata i tostiranih badema odvažno koketira s obalom sjeverne Afrike.

Mali bar, proljeće, proljetni meni, restorani u Zagrebu

Orzo alla carbonara je obilježen jednom izražajno proljetnom biljkom, namirnicom medvjeđim lukom. U proljetnim danima zagrebačke se tržnice ozelene medvjeđim lukom. “Mi ga rado i obilato koristimo u kuhinji. Ovdje je pridružen puževima u našoj verziji carbonare”, dodao je Vedran.

Mali bar, proljeće, proljetni meni, restorani u Zagrebu

A što se deserta tiče, proljeće u Mali bar donosi Tiramichoux, malu igra riječi u ovoj slatkoj kombinaciji francuskog kuhanog tijesta i talijanskog klasika.

Mali bar, proljeće, proljetni meni, restorani u Zagrebu

Mali bar je otvoren od ponedjeljka do subote 12:30-00h. U slast!

FOTOGRAFIJE: Sanjin Kaštelan

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5