U potrazi za kvalitetnim gastronomskim iskustvima, put će nas ove nedjelje odvesti do omiljenog kvartovskog restorana Il Secondo u Novom Zagrebu, u kojem gostovanje ima talentirani splitski chef Mario Mandarić. Jedinstvena je ovo prilika da povedete dragu osobu i uživate u degustacijskom meniju uz wine pairing sommeliera Danijela Đurđe.
Mario je pozornost medija privukao kada je svojedobno organizirao večeru u sedam slijedova po standardima Michelina, no umjesto konvencionalnih sastojaka, poslužio se viškom namirnica koje bi lokalni restorani inače bacili, čime je htio podići svijest o problemu bacanja hrane u svijetu. Forbes ga je zbog tog projekta, provedenog u Londonu u tri navrata, 2021. godine uvrstio na svoju listu 30 under 30 Europe, u kategoriji Art & Culture, a Mario, koji je u Velikoj Britaniji kuhao i u restoranu The Fat Duck Hestona Blumenthala, poznat je i kao veliki humanitarac predan svojim misijama za pomoć djeci u Africi.
Mario Mandarić x Il Secondo
U rad ovog vrsnog chefa splitske Kinoteke imamo se priliku uvjeriti u nedjelju, 29. siječnja, kada gostuje na specijalnoj večeri restorana Il Secondo. Mario je osmislio degustacijski meni u 5 slijedova, a cijena jelovnika iznosi 55 eura po osobi. Na jelovniku se nalaze sljedeća jela: Carbonara jaje, Celer steak, Mol i punjena blitva, Cikla i skuta i desert cvjetača. Dodatna opcija je wine pairing sommeliera restorana Il Secondo, Danijela Đurđe.
Želite li si začiniti nedjelju navečer, tik prije početka novog radnog tjedna, svoje mjesto rezervirati možete pozivom na broj 01/658-6609 ili putem maila ilsecondo.restoran@gmail.com.