U tjednu prije Božića, znamo gdje u gradu na finu tradicionalnu hranu

18.12.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#Il Secondo

Postoje ti neki restorani u kojima se osjećamo baš kao da smo doma. Koji odišu posebnom atmosferom, toplinom i ugodom i naposljetku ne djeluju nimalo pretenciozno. Za nas je to već godinama novozagrebački restoran Il Secondo, do kojeg “potežemo” iz kojeg god dijela grada je to potrebno. U Il Secondu znamo da će nas već s vrata dočekati njihovo super profesionalno (i super ljubazno) osoblje, da ćemo uz čašu finog vina ili originalan koktel strpljivo čekati na fine zalogaje koji stižu i da će hrana koju ovdje pripremaju s mnogo ljubavi na nas imati ultimativni “comforting” učinak.

Zato nam ni ovi blagdanski dani neće proći bez posjeta Il Secondu, a ondje vas, kako nam otkrivaju, očekuje nova dnevna ponuda na blagdansku temu, idealna za isprobavanje i dijeljenje hrane u društvu obitelji, kolega i prijatelja.

Prosinac u Il Secondu redovito je vrlo dinamičan i za osoblje restorana super zaposlen, kako bi gosti mogli uživati u vrhunski pripremljenoj hrani, dobrim pićima i dobrom društvu. Poslovni domjenci, predbožićne večere ili riblji ručak na Badnjak, samo su neke od prigoda za koje se rezerviraju stolovi u ovom popularnom zagrebačkom restoranu, a on nas je odlučio još jednom iznenaditi, predstavivši novu dnevnu ponudu koja savršeno odgovara aktualnoj sezoni.

Uz talijanske specijalitete i delikatese po kojima je Il Secondo postao poznat, dnevna ponuda donosi i neke dobro nam poznate namirnice i okuse našeg kraja. Široka paleta predjela uključuje:

  • Blagdanska selekcija hladnih predjela za dvije osobe tartarski biftek, mousse od tučenog bakalara, carpaccio od hobotnice, pršut San Daniele, dimljena guščja prsa, domaća salama crne svinje, Pecorino, kravlji sir s tartufima, burrata
  • Burrata s pečenom bundevom, kaparima i bučinim sjemenkama
  • Tartar biftek s tartufiranom majonezom i zapečenim domaćim briošem
  • Mousse od tučenog bakalara s tri vrste domaćeg tostiranog kruha
  • Vitello tonato – šnite lagano pečene teletine na kremi od divlje jadranske tune, kapara i inćuna s tostiranom domaćom foccaciom
  • Gnudi od ricotte i bundeve u laganom umaku od maslaca i kadulje
Blagdanska selekcija hladnih predjela
Mousse od tučenog bakalara
Tartar biftek

Među glavnim jelima ističu se:

  • Janjeća koljenica (350-390g) kuhana u crnom vinu, gratin krumpir, baby špinat i umak od janjetine
  • Krvavica na domaći način
  • Bakalar na mornarski
  • Old school pašticada
  • Rižoto s gljivama i tartarskim biftekom
  • Divlja jadranska tuna, pire od batata i poširani kelj
Janjeća koljenica
Krvavica na domaći način
Bakalar na mornarski
Rižoto s gljivama i tartarskim biftekom

Deserti:

  • Choux s kremom od slane karamele
  • Gingerbread Creme Brulee
  • Topli cobbler od domaćih jabuka s kremom od mascarponea
Choux s kremom od slane karamele
Gingerbread Creme Brulee
Topli cobbler od domaćih jabuka s kremom od mascarponea

Pića:

  • Roza topla čokolada
  • Winter Rose Water aromatizirana voda sa sirupom od ruže, cimetom, limunom i narančom
  • Kuhano vino St.Heels Rose
  • Holiday Mimosa Cocktail
  • Topli zimski koktel
Topla roza čokolada
Winter Rose Water aromatizirana voda

Svoje mjesto u Il Secondu rezervirati možete na broj +385 1 658 6609 ili na mail ilsecondo.restoran@gmail.com.

FOTOGRAFIJE: Marija Laća

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5