Nova suradnja na gastro sceni: Mario Mihelj kreirao je novi meni kultne Skenderice

08.10.2025. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#restoran

Hrvatska gastro scena s početkom jeseni dobila je novu, zanimljivu suradnju koja će razveseliti mnoge. Iako su do sada surađivali na nekoliko projekata, Ana Lisak iz Cateringa Lisak i chef Mario Mihelj u idućem će razdoblju zajedno stvarati nove priče koje će razveseliti poznavatelje dvaju entuzijasta koji, svatko u svom području, pomiču granice i iznova teže izvrsnosti. Ova suradnja spaja iskustvo, kreativnost i tradiciju.

Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Ana Lisak, Mario Mihelj, Bruno Pavlić

Jesenski meni Skenderice 1912 s potpisom Marija Mihelja

Jedan od prvih zajedničkih projekata bilo je osmišljavanje jesenskog menija za restoran Skenderica 1912, poznatog čuvara stare zagrebačke kuhinje, a koja se nalazi u Remete ul. 168. Suradnja između chefa Marija Mihelja, Ane Lisak i vlasnika restorana Brune Pavlića rezultat je zajedničke vizije, a to je povezati suvremeni pristup gastronomiji s nasljeđem koje Skenderica njeguje više od stoljeća.

“Spoj tradicije i suvremenog pristupa ono je što me inspirira. Suradnja s Cateringom Tim Lisak dogodila se vrlo prirodno. S Anom i njezinim timom surađujem već godinama i prepoznajemo se u istim vrijednostima, a to su visoki standardi, kvaliteta i bezkompromisan pristup. Zajedno s Brunom Pavlićem iz Skenderice odlučili smo oživjeti starozagrebačku kuhinju na suvremen način, zadržavajući dušu, ali unoseći nove tehnike i prezentaciju”, istaknuo je chef Mario Mihelj.

Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete

Zvijezde novog jesenskog menija svakako su hladna terina od goveđeg jezika i kuhanog repa s kremom od hrena i jabuke, kiseljenom ljutikom i emulzijom od bučinih sjemenki, juha od vrganja i gusta juha od piceka i mlinaca, njoki s vrganjima i kečapom od gljiva, krpice sa zeljem u obliku raviola (autorstvo chefa Ivana), kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima, sporo pečeni janjeći but s umakom od ružmarina, češnjaka i pečenja, poslužen na pireu od krumpira i komorača, kao i mnoga druga jela koja ćemo zavoljeti na prvu.

Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Juha od piceka i mlinaca
Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Sporo pečeni janjeći but

“Sve je utemeljeno na sezonskim, lokalnim namirnicama. Želimo da gost prepozna okus djetinjstva, ali u novom, modernom ruhu”, rekao je Mario Mihelj, dok je Bruno Pavlić dodao: 

“Skenderica ostaje čuvar tradicije, ali i otvara prostor inovacijama. Prepoznali smo se u zajedničkim vrijednostima: Skenderica je čuvar stare zagrebačke kuhinje, Catering Lisak donosi iskustvo i organizaciju, a chef Mihelj unosi kreativnost i suvremeni pristup. Željeli smo pokazati da to može živjeti u novim oblicima i tako privući nove generacije gostiju!”

Nova suradnja na zagrebačkoj gastro sceni

Krpice sa zeljem i gnudi s vrganjima i kečapom od gljiva jela su koja će posebno oduševiti goste jer spajaju autentične okuse s modernim twistom. “Našim stalnim gostima poručujemo da Skenderica ostaje ono što je uvijek bila – mjesto domaće topline i poznatih okusa, ali i da tradicija može biti inspiracija za nove gastronomske doživljaje”, zaključuje Pavlić.

Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Krpice sa zeljem
Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Kopun s veloute umakom od pečenja i mlincima
Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Gnudi s vrganjima

Novoj suradnji veseli se i Ana Lisak, žena koja vlastitim primjerom i radom svakodnevno pomiče granice savršenstva, a koja je pokazala kako stvoriti obiteljski posao prožet stalnim traženjem novih izazova. Jedan od njih je i ova nova suradnja, o kojoj kaže: 

“Mi smo most između tradicije i suvremenog iskustva. Sebe u ovoj suradnji vidim kao most između iskustva cateringa i snage restorana, uz kreativni potpis chefa Mihelja i našeg chefa Ivana Najdeka. Naš zadatak je osigurati organizaciju, logistiku i besprijekornu izvedbu, od kuhinje do servisa. Catering Lisak ovom suradnjom dobiva novu dimenziju. Zadržavamo ono po čemu smo poznati, a to su profesionalnost i organizacija, ali uz kreativne ideje chefa Mihelja uvodimo i nove koncepte, sezonske menije i suvremene prezentacije jela.”

Mario Mihelj, Skenderica 1912, Ana Lisak, Catering Lisak, jesenski meni, restoran Skenderica, Remete
Skenderica 1912

Nova suradnja Skenderice 1912, Cateringa Lisak i chefa Maria Mihelja primjer je kako se zagrebačka tradicija može spojiti s modernim kulinarstvom i suvremenim ugostiteljskim standardima. Kroz jela koja reinterpretiraju staru zagrebačku kuhinju, ali i kroz partnerski pristup između restorana i cateringa, ovaj projekt donosi osvježenje na domaću gastronomsku scenu.

FOTOGRAFIJE: PR

POVEZANI ČLANCI
©2025 after5