Otkako se otvorio u Zagrebu, najprije u Margaretskoj, a zatim u kavani Johann Franck, restoran SOL tapas na hrvatski vrlo nas je brzo kupio, jer ovdje je hrana iskustvo. Mate Janković zaigrao je na kartu tapasa, koncepta koji dotad i nije bio zastupljen na domaćoj sceni, i to s uspjehom. SOL nam je od starta bio otkriće jer je naš poznati chef popularne tapase odlučio interpretirati na hrvatski način, inspiriran tradicionalnim hrvatskim okusima i namirnicama, a jelovnik je predstavljao jednu mini inovaciju za drugom.
Nakon dvije godine uspješnog poslovanja, mnogo je novosti koje nam SOL predstavlja, a Janković ih je ovog vikenda najavio na svojim profilima na društvenim mrežama.
Da je SOL ne samo pustio korijenje, već i ostvario rast i nastavlja se razvijati dalje, dokaz je povećanje kadra koji radi u Jankovićevoj kuhinji. Kako je nedavno napisao na svojem LinkedIn profilu, povodom drugog rođendana SOLa: “Bili smo sretni da smo preživjeli, bilo nas je 8. Danas nas je 24.”
Najzvučniji dodatak timu u posljednje vrijeme je chef Marko Jantolek, koji je prije dva tjedna preuzeo kuhinju SOLa. Mate Janković to najavljuje kao početak jedne nove priče, koja bi uz Jantoleka mogla postati još bolja i uzbudljivija. Predajući palicu mlađem kolegi, Janković si otvara prostor za drugi veliki izazov, a to je bavljenje kavanom kojoj spremaju ogroman makeover, i već najavljuju pokretanje vlastitog pastry programa.
(Business) lunch
No, vratimo se na SOL. Dvije su fora, nove i novije stvari koje možete isprobati ovdje.
Prvu ste možda već istražili, jer je uvedena u studenom 2023., no ako niste, vrijeme je da iskusite. Od ponedjeljka do petka, od 12 do 16 sati, SOL ima ponudu ručka, po cijeni od 36 eura za dvije osobe. Ovaj koncept čini nam se idealnim rješenjem kada klijenta trebate odvesti na business lunch u centru grada, a opet predstavlja nešto mnogo posebnije od prosjeka. Value for money u svakom slučaju. Novi tjedni menu sadrži čak 3 omiljena tapasa – mariniranu tunu, pašticadu u njoku i neizostavni Međimoreo.
New Tapas Alert
Druga sasvim nova i svježa stvar je ekskluzivna ponuda NEW TAPAS ALERT, s kojom se kao chef u SOLu službeno predstavlja Marko Jantolek. On donosi svježe novitete u gastronomsku ponudu restorana, pa će nas tako svakog ponedjeljka (već ovog tjedna) očekivati novi menu sastavljen od jedinstvenih jela, pripremljenih s posebnom pažnjom.
Ova ponuda bit će dostupna svakog ponedjeljka od 16:00 do 23:00 sati po cijeni 25€ po osobi. Da biste osigurali svoje mjesto i uživali u jedinstvenim okusima koje su pripremili u SOLu, svoju rezervaciju izvršiti možete telefonskim pozivom na broj +385958631777 ili putem DineOut aplikacije.
FOTOGRAFIJE: SOL