Vratili ste se u grad, no još uvijek ne želite da ona ljetna bezbrižnost potpuno nestane? Rezervirajte popodnevne sate nakon posla za šetnju gradom i tri street food događanja u našem Zagrebu. Mali popis događanja na kojima opet fino klopamo ovog tjedna donosimo vam u nastavku.
Baš Naš Tasty Affair na Bundeku
Nakon godišnjih odmora i veselih ljetnih provoda, vraćanje užurbanoj svakodnevnici bit će lakše jer se u Zagrebu ponovno održava omiljeni festival. Prvi put, Baš Naš upisao se u kalendar kasnog ljeta te od 31. kolovoza do 17. rujna priređuje dobrodošlicu svim Zagrepčankama i Zagrepčanima.
Baš Naš Tasty Affair na Bundeku predstavlja pet različitih koncepata hrane u suradnji s poznatim hrvatskim kuharima. Melkior Bašić, Damir Tomljanović, Mario Mandarić, Vid Nikolić i Stjepan Vukadin pripremili su raznovrsne okuse i kombinacije koje posjetitelje odvode na putovanje svijetom, dok je Hrvoje Rihtarić osmislio čak 50 različitih koktela koji upotpunjuju iskustvo street fooda. Tijekom 18 dana trajanja, Zagrepčane, ali i brojne druge posjetitelje, svaki dan čekaju DJ nastupi, ali i posebni partyji i koncerti poznatih zagrebačkih bendova.
Place Market na Dolcu
PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18h ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu koliko to vrijeme bude dozvoljavalo.
Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.
Ova izuzetna feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.
U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, pralina punjenih bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom dijelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.
Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.
Novost je da nas iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a s obzirom na to da se ponuda se iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, ne propustite svaki petak od 18h posjetiti tržnicu Dolac i jesti specijalitete osmišljene od strane vrhunskih chefova i ugostitelja posebno za ovaj projekt.
Cijene se kreću od 6-10 eura, a ponuda je zaista raznolika i sigurni smo kako će vam doslovno svaki štand dati razlog da se petkom uputite jesti na Dolac. Tu je svaki petak i live DJ!
Dan mađarske kuhinje na Europskom trgu
Svi smo pozvani na tradicionalni Dan mađarske kuhinje, koji se održava već sedmi put na Europskom trgu i ove godine će se predstaviti općina Tarpa iz sjeveroistočne Mađarske. U kotlićima na otvorenom kuhat će sarme, pored toga njihovu tradicionalnu juhu s upletenom tjesteninom i poslasticu derelye s marmeladom od šljiva. Uz ukusna jela posjetitelje čeka i degustacija šljivovice.
Svečano otvorenje počinje u 16 sati, a zatim nastupaju mađarski folklorni svirači i plesači iz Kokas Bande i citraški sastav Figemadár. Zaigrat će se i kviz, a najsretnije očekuju vrijedne nagrade.
Sva novčana sredstva prikupljena od prodaje porcija hrane i pića, kao i prethodnih godina, bit će donirana u dobrotvorne svrhe.
FOTOGRAFIJE: PR