Tacosi, bingo i vino: Predbožićna večera u Zagrebu kojoj se veselimo

18.12.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Gastronomija
#Nina Štulić

U niskom smo startu i brojimo još sitno do Božića. Ostalo je svega nekoliko dana da počistimo poslovne zaostatke i pripremimo se za ono što će biti pravi mali maraton obiteljskih okupljanja i druženja. Ako imate osjećaj da ste proletjeli kroz prosinac (točno znamo taj feeling!), bacamo vam bubu u uho glede jedne predbožićne večere koju biste mogli pomalo ljubomorno sačuvati za sebe i svoju pratnju, doći se opustiti od ludila koje ostavljate za sobom i ludila koje kreće i u sasvim cool aranžmanu tacosa, binga i vina uploviti u samo finale blagdanske sezone.

Toč pop-up

View this post on Instagram

A post shared by TOČ FESTIVAL @NIN (@tocfestival)

Predbožićno druženje o kojem vam pišemo u organizaciji je Nine Štulić, enologinje i sommelierke koja je svojem rodnom Ninu ove godine poklonila TOČ festival. Bila je to jedna sjajna eno-gastro priča koja je svim zainteresiranima pokazala ljepotu života u manjem mjestu. Nina je u međuvremenu odselila u Švicarsku, no i dalje djeluje na domaćem terenu, a možda najbolji pokazatelj lokalnog traga koji ostavlja je TOČ POP-UP, koji 23. prosinca ninski blagdanski duh donosi ravno u Zagreb.

Ideja je spojiti toplinu tradicije i šarenilo nekih novih običaja u jedno. I zato je mjesto radnje specijalizirana taqueria CATO, gdje se nachosi i tacosi rade od nule, i to od plavog kukuruza, odnosno mase koja se nabavlja direktno iz Meksika. Prije nego prionemo na jušni bakalar, salatu od hobotnice, peku i razne druge delicije karakteristične za Badnjak, a zatim i one za Božić, TOČ POP-UP uveselit će nam predbadnju večer s All-You-Can-Eat Tacos & Nachos buffetom.

View this post on Instagram

A post shared by CATO (@cato_taqueria)

Menu

O jelovniku kažu sljedeće:

“Nije tradicionalno ninski, ali tko ne voli tacose?! Kako bismo se ipak približili blagdanima, pripremili smo vam ukusnu taco gozbu od tradicionalne blagdanske patke, mare monti kombinacije u suradnji sa Cromaris BIO linijom i uspješnog vegetarijanskog Cato klasika – Shrooms – tacosa sa gljivama. Uz to, grickamo i svježe napravljene nachos – totopose (tradicionalni meksički čips)!”

Vina i kokteli

View this post on Instagram

A post shared by TOČ FESTIVAL @NIN (@tocfestival)

Ovu priču ćemo kvalitetno “zaliti”, odnosno bolje rečeno nazdraviti svemu ostvarenom i uspjesima koji tek stižu. All-You-Can-Drink Natural Wine Delight podrazumijeva da cijelu večer pijuckamo i uživamo uz pjenušavu, ali i mirnu selekciju vina, uključenu u cijenu, a bonus će biti Tequila i Cato signature kokteli.

Dio vina uparit će se s tri tacosa, a za sva vinska pitanja na raspolaganju će vam biti Nina iz Nina i TOČ tima i Erik iz CATO tima, koji osim što izvrsno barata sommelierskim znanjem, nosi i znanje podrumara i enologa koje je većinu svojeg života kovao u Francuskoj.

View this post on Instagram

A post shared by CATO (@cato_taqueria)

Bingo

Iće i piće zaokružit će igra na sreću. Ne sjećamo se kada smo zadnje igrali bingo, ali mu se iskreno veselimo. Jedna adrenalinska igra Bingo Ningo rezultirat će s čak sedam super nagrada, što znači da otprilike svaka šesta osoba može osvojiti neku od nagrada.

? Označite si u kalendaru: 23.12. u 19:30 h (Bingo starta u 20:30 h)
?Dođite na adresu: Vlaška 78 @cato_taqueria
? Cijena po osobi: 55 EUR
??Rezervacije: DM

FOTOGRAFIJE: Toč, Cato

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5