Kunstschatzi: Afterwork u bečkom muzeju za koji se traži ulaznica više

29.01.2024. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Novosti
#Beč | #afterwork

Prošlog ljeta dobili smo fora dojavu ravno iz Beča, da se na platou Albertine svake srijede u ljetnim mjesecima odvija zabavno afterwork događanje Albert & Tina. I tako svakog ljeta, još od 2011. godine. A zimski pandan tome mogao bi biti Kunstschatzi, program zahvaljujući kojem svi zainteresirani svoje afterwork vrijeme mogu provesti ne vani, već unutar muzeja. U pitanju je Kunsthistorisches Museum Wien, koji jednom mjesečno spaja obilazak muzeja, minglanje, koktele i nastup DJ-a u nezaboravno iskustvo.

Kunstschatzi, Beč, Vienna, Kunsthistoriches Museum Wien, afterwork party, zabava, kokteli

Kunstschatzi

“Jednom mjesečno kupolastu dvoranu pretvaramo u spektakularan koktel bar – s veličanstvenim zvukovima, uzbudljivim obilascima muzeja i finim pićima”, piše u opisu programa. Za ovaj afterwork provod redovito se traži ulaznica više, pa je tako izdanje Kunstschatzija koje je na rasporedu 13. veljače unaprijed rasprodano, dok su svi zainteresirani u niskom startu za 14. veljače, kada počinje prodaja ulaznica za Kunstschatzi u ožujku.

Grad Beč je ovim programom stvorio jednu fora priču, koja muzeju, kulturi i umjetnosti dovodi mlađu publiku, nudeći joj jedinstven spoj edukacije i zabave. Tijekom Kunstschatzi večeri posjetitelji mogu sudjelovati u posebnim, vođenim obilascima izmjenjivih izložbi u Kunsthistorisches Museum Wien, a zatim se prebacuju u središnji dio muzeja, s prepoznatljivom kupolom, gdje profesionalni barmeni stvaraju koktelske kreacije, dok mladi i talentirani DJ-i dobivaju priliku puštati glazbu.

Svaki Kunstschatzi ima svoju temu, a ova nadolazeća je “Show Your True Colors”. U skladu s temom, definiraju se kratke i osvježavajuće ture po muzeju s različitim fokusima – na njemačkom ili engleskom jeziku. Priliku za obići muzejske postave imate između 19 i 30 i 22h, i to svakih pola sata. Temi večeri prilagođava se i koktel večeri. Puna cijena ulaznice iznosi 25 eura, a oni koji imaju godišnju kartu muzeja, proći će bitno jeftinije: sa 10 izdvojenih eura ako je riječ o odraslim osobama ili s pet izdvojenih eura ako je riječ o mlađima od 25.

View this post on Instagram

A post shared by Tobi Euler-Rolle | Vienna, Travel & Lifestyle (@tobi.eulerrolle)

Skočite li ovog proljeća do Beča, i baš imate utorak poslijepodne na raspolaganju, evo kada se održavaju idući Kunstschatziji:

  • 12. ožujka 2024.
  • 2. travnja 2024.
  • 7 svibnja 2024.

Ulaznice su dostupne na ovom linku.

FOTOGRAFIJE: Kunsthistorisches Museum Wien

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5