Mihovila znam još od studentskih dana, a Denisa sam upoznala na eventima i vjenčanjima, kroz njegov brend Cocktail Empire i fantastične koktele koje miksa. Putevi su im se susreli u slobodno vrijeme, na nogometu, gdje su brzo shvatili da imaju niz zajedničkih interesa pa me razveselila poruka da pripremaju zajednički projekt. On je ovih dana i predstavljen: Prostor, multifunkcionalni event space u samom srcu zagrebačke poslovne scene.
Prostor, novi multifunkcionalni event space
Mihovil Sić bavio se digitalnim marketingom gotovo sedam godina i kao marketinški stručnjak radio je za nekolicinu renomiranih institucija i agencija, kao što su Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj te Bruketa&Žinić&Grey. Međutim, odlučio je napraviti veliki zaokret u karijeri i posvetiti se svom snu: kuhanju. Godinu dana radio je u jednom fine dining restoranu u Zagrebu, gdje se upoznao s raznim tehnikama i tajnama profesionalne kuhinje, a prva pozicija bila mu je pranje suđa. Danas stoji iza Fun Bitesa.
Denis Vlahovac zaljubljenik je u putovanja. Nakon godina koje je proveo u inozemstvu, odlučio se vratiti u Hrvatsku, gdje je pokrenuo Cocktail Empire. U New Yorku je pohađao školu za koktel majstora, a danas je specijaliziran za craft koktele, odnosno koktele s naizgled nespojivim sastojcima i drugačijim okusima. Samostalno radi sirupe i likere, izbjegava “standardno” popularne koktele, vodeći se filozofijom da ljudi koji kažu da ne vole koktele – jednostavno nisu pronašli onaj koji im odgovara.
“Upoznali smo se slučajno – na nogometu i vrlo brzo smo kliknuli jer su nas spajale vrlo slične teme – gastronomija u prvom redu – od finih pića, koktela i hrane, pa sve do vinarstva, miksologije i ljubavi prema putovanjima. Na zajedničku suradnju odlučili smo se upravo zbog tih zajedničkih interesa, ali i zato jer smo jedan u drugome prepoznali dobrog poslovnog partnera za ovakav pothvat. Kao Cocktail Empire i Fun Bites spojili smo piće i hranu i dobili Prostor – multifunkcionalni event space u samom srcu zagrebačke poslovne zone”, priča mi Mihovil i prisjeća se kako je uopće dobio ideju za Prostor:
Jedno jutro sam sasvim slučajno nabasao na ovaj prostor, kad sam šetao svog psa po Folnegovićevoj ulici. Nakon dva sata Denis i ja smo popili kavu, rukovali se i dogovor je pao. Prostor event space nam omogućuje da spojimo svaki svoju ekspertizu i strast i pretočimo to u nezaboravno iskustvo za svakog posjetitelja. Prepoznali smo potrebu za stvaranjem originalnog mjesta za vrhunske evente. No, ono što je kod Prostora jedinstveno je naglasak na njegovoj multifunkcionalnosti.
“To je prostor u Zagrebu za održavanje radionica, korporativnih evenata, privatnih zabava, večera, raznih prezentacija brendova, ali i showroom za razne ugostiteljske proizvode i opremu. “
Prostor se nalazi na adresi Frana Folnegovića 10, a ulaz mu je s Kornatske ulice. Riječ je o poslovnom prostoru u prostorijama TEŽ-a. S obzirom na blizinu Vukovarske, Heinzelove i Radničke ulice, Prostor je svoje mjesto našao u samom srcu zagrebačke poslovne zone. Sastoji se od unutarnjeg prostora – lokala sa šankom gdje se smjestio Cocktail Empire, kuhinje iz koje izlaze zabavni zalogaji Fun Bitesa i terase s barskim stolovima, kutkom za DJ-a i vanjskim šankom. Prostor može primiti do 100 ljudi u unutarnjem dijelu i na terasi. Od ostale opreme, tu je i TV koji Prostor pretvara u multimedijski interijer, pogodan za radionice, prezentacije, manje konferencije…
“Prostor je prije svega multifunkcionalni event space, pogodan za organizaciju svih vrsta događanja: od onih manjih radionica i prezentacija do većih korporativnih evenata. Velika prednost je što je vrlo dobro opremljen audio-vizualnom opremom, kvalitetnom rasvjetom, koktel šankom, aparatom za kavu, automatiziranom stanicom za pića i čašama, mobilnim stolovima i barskim stolcima. Sve navedeno čini Prostor idealnim i za prezentacije novih proizvoda te snimanje za potrebe brendova”, pojašnjava Mihovil.
Prostor nudi kompletnu uslugu za evente i proslave
Kao ogromnu prednost za svako događanje izdvaja mogućnost da se cjelokupna usluga odvija na licu mjesta: hrana dolazi direktno iz kuhinje, a kokteli sa šanka. Svoje zalogaje i koktele, kroz Fun Bites i Cocktail Empire, nude kao dio cjelokupne usluge, no također i svatko sam razvija svoj posao. Mihovil i Denis žele podići kvalitetu evenata s još boljom ponudom pića, koktela i hrane.
“Fun Bites su, kako i samo ime kaže, zabavni zalogaji. To su originalne recepture koje pokušavaju spojiti modernu i tradicionalnu hrvatsku kuhinju. Neki od primjera su mazalice s kremom od kajmaka i vlasca, paški kroket s vučenom janjetinom, domaći šiš ćevap na kremi od patlidžana s ukiseljenim lukom i mini lepinjom ili šumski arancin s vrganjima. Također, u ponudi su i party zalogaji kao pržena piletina na KFC način, sočni pulled pork burgeri, tacos de birria”, govori Mihovil i dodaje da voli eksperimentirati s azijskom kuhinjom, pogotovo nakon tečaja kuhanja u Bangkoku.
Tako se na meniju mogu naći i gyoze, pork belly ražnjići s gochujang premazom i salatom od krastavaca ili tajlandski satay ražnjići. Osim u Prostoru, Fun Bites se može poslužiti i na drugim događanjima, korporativnim eventima ili privatnim proslavama.
Što se tiče koktela, Denis je svoje znanje prikupljao po cijelom svijetu (proputovao je više od 60 zemalja!), što je razlog zašto su njegovi kokteli toliko originalni. Prostor je za Denisa zapravo produžetak njegovog posla i usluga te mu omogućuje da svoje poslovanje podigne na novu razinu. Nakon školovanja u New Yorku, slijedilo je još mnogo godina prakse i učenja, prije nego je sam počeo smišljati originalne recepte. A koje su kombinacije okusa najpopularnije?
“U Zagrebu je hit koktel s pelinkovcem, ginom i bianco vermouthom, dok je u Slavoniji vrlo popularan koktel sa šljivovicom i aronijom. Osim toga, pripremam i koktele s pivom, vinom i raznim povrćem, voćem i začinima. S okusima poput cimeta, kruške, đumbira, čokolade, vanilije otvara se potpuno novi svijet koktela”, govori Denis i kao favorita izdvaja Old Fashioned. Njega, kaže, pije isključivo u jesenskim i zimskim mjesecima.
Svi zainteresirani dodatne informacije o Prostoru mogu potražiti na službenoj stranici i Instagramu. Za koktele i catering pića, tu su Denisov web, Instagram i Facebook, a Mihovila je najbolje kontaktirati preko Instagrama.
FOTOGRAFIJE: Prostor