Tako dragocjeni i posebni: Nkuku ukrasi za bor dostupni su i kod nas

11.12.2023. | AUTOR: Iva Kordić

Život iza 5 | Novosti
#uređenje interijera

Prošlog adventa, u concept storeu Tvoje u Martićevoj ulici, zamijetila sam divne ukrase za bor brenda Nkuku. Pomalo vintage prizvuka, imaju svevremenski karakter i točno ih mogu zamisliti kako ih iz godine u godinu s veseljem stavljamo na jelku. Prijateljica mi je rekla da su dostupni i ove godine, pa sam nedavno svratila u Tvoje kako bih božićnu kolekciju ukrasa obogatila s još par komada. Moj su izbor bili prozirni i zeleni mini ukrasi, a s obzirom na to da na boru izgledaju baš posebno, odlučila sam i pisati o njima.

Nkuku ukrasi ranije su bili dostupni za narudžbu putem službenog web shopa, no trenutno stoji obavijest kako ne dostavljaju izvan Ujedinjenog Kraljevstva, iako se nadaju da će se i to u dogledno vrijeme promijeniti. Do tada, škicamo i biramo ponudu koja je dostupna u Tvoje. Nkuku je brend u kojem svaki proizvod ima priču. U ponudi nisu samo ukrasi za bor, nego i namještaj te detalji za uređenje interijera. Surađuju s umjetnicima diljem svijeta, pri čemu kombiniraju trajni dizajn s tradicionalnim vještinama i prirodnim materijalima.

Ideja za Nkuku rođena je na putu oko svijeta

Uvijek, kažu iz brenda Nkuku, postoji dublja priča iza proizvoda, od one vidljive na prvi pogled: o prepoznatljivom stilu osobe koja je izrađuje, karakteru samog komada, inspiraciji koja iza njega leži… Iza brenda stoje supružnici Ali i Alex. Upoznali su se u Londonu: Ali je bio dio svijeta korporativnih financija, a Alex je, nakon kratkog vremena provedenog u dizajnu interijera, volontirala u Keniji, a zatim su odlučili krenuti na put oko svijeta 2002. Prva je destinacija bila istočna Afrika, gdje su ih, već pri prvom susretu, inspirirali umjetnici koje bi sreli. Razmišljali su što mogu napraviti da im pruže podršku, ali i stvore poslovnu priliku za sebe.

Kombinirali su strast prema okolištu, važnost fair tradea, kao i interes za tradicionalne obrte i interijere te je nastao Nkuku. Brend i danas odražava temeljne vrijednosti zacrtane u počecima: etičnost, ekološku prihvatljivost i ručni rad. Nisu se zaustavili na Africi, već ih je put odveo i u Indiju, a zatim preselili iz Londona na selo, u Devon. Proizvode su prodavali na sajmovima, a zarađeni novac koristili kako bi se vratili u Indiju i razvili prvu kolekciju fotoalbuma, dnevnika i okvira za fotografije. S ograničenim sredstvima za putovanje, odlučili su se usredotočiti na jednu zemlju.

Gotovi božićni kolači: 10 adresa koje će se pobrinuti za fine slastice

Posjetila sam trgovinu za uređenje doma za koju mnogi još uvijek ne znaju

bozicni filmovi 2023 F-min bozicni filmovi 2023 M

Božićni filmovi na Netflixu: Novi i stari naslovi koje gledamo

banner ad

Božićna Nkuku kolekcija

Tijekom godina, kažu iz brenda, njihov san o kreiranju komada za dom postao je stvarnost, a Nkuku ponuda danas uključuje kolekcije posuđa, rasvjetnih tijela, detalja i namještaja. Kroz godine, osim poslovanja, širila se i njihova obitelj. Danas imaju četvero djece koja su, kažu supružnici, izvrsni u testiranju i kritiziranju proizvoda koje namjeravaju staviti u prodaju. Tu je i tim ljudi koji im svakodnevno pomaže nastaviti putovanje i dijeli njihovu strast prema profinjenim proizvodima izrađenima prema spomenutim temeljnim vrijednostima Nkuku brenda.

Nkuku kolekcija donosi i sve potrebno za ukrašavanje doma za Božić. Divno dizajnirani božićni ukrasi uključuju staklene kugle od recikliranog stakla, ručno izrađene adventske vijence, dekorativne vijence i elegantne božićne dodatke poput baršunastih čarapa namijenjenih vješanju na kamin, zvijezde za vrh bora i svijećnjake. Svaki je osmišljen i napravljen s istom namjerom: kako bi doprinijeli stvaranju blagdanske atmosfere u domu. Kada govorimo o Nkuku ukrasima za bor, cijene se kreću od 15,95 €, koliko koštaju ukrasi za bor u obliku baršunastih čarapa preko 24,95 €, koliko koštaju pojedini setovi staklenih kugli pa do 34,95 €, koliko treba izdvojiti za komplet od 16 staklenih kuglica.

FOTOGRAFIJE: Nkuku, Instagram

POVEZANI ČLANCI
©2024 after5