Pizza tortilja odličan je izbor za one dane kada vam se jako jede pizza, a želite izbjeći dostavu ili vam se ne da mijesiti klasično tijesto za pizzu. Jako je jednostavna za pripremu, gotova je za 10 minuta, a sastojke sigurno imate u hladnjaku. Možete ju pripremiti za brzinski ručak, večeru ili snack koji ćete poslužiti kad vam dolaze gosti.
Pizza tortilja je vjerojatno najjednostavnije jelo koje doslovno svatko može napraviti. Sve što vam treba su tortilja i sastojci za pizzu koje ćete na nju poslagati – i to je to! Iako ništa ne može zamijeniti hrskavo tijesto prave pizze, pizza tortilja jednako je ukusna i ima svoje prednosti. Prva je brzina i jednostavnost pripreme. Recimo, jako vam se jede pizza, ali nemate vremena čekati dostavu, a postupak pripreme prave pizze također oduzima dragocjeno vrijeme. Ili vam treba neki brzinski snack jer će vam uskoro stići gosti, a niste stigli ništa drugo pripremiti.
Pizza tortilja: Ukusan snack gotov za 10 minuta
Za pripremu pizze tortilje trebat će vam ravno dvije minute, a osam minuta kasnije bit će spremna za konzumaciju. Recept smo pronašli na Instagram profilu Masterchefice Ane Antunović koja stoji iza nadimka @kuhana_i_pecena. Od sastojaka vam je, naravno, potrebna jedna kupovna tortilja koja zamijenjuje tijesto, dok se s nadjevom slobodno možete poigrati.
Anin recept uključuje umak od rajčice, šunku, sir, šampinjone i masline. Tortilju koju stavite na papir za pečenje, prvo je potrebno premazati umakom od rajčice, a zatim na njega slažete ostale sastojke: redom idu šunka, zatim naribani sir, nasjeckani šampinjoni te na kraju nekoliko maslina. Pizzu tortilju zatim stavljate direktno na rešetku u unaprijed ugrijanu pećnicu i pečete ju otprilike 8 minuta na 180 stupnjeva. Kad je pečena, dodatno ju začinite s nekoliko listova svježeg bosiljka. Sastojke možete prilagoditi svom ukusu, samo s njima nemojte pretjerivati jer je tortilja ipak tanka, savjetuje Ana.
Osim brzine i jednostavnosti pripreme, još jedna prednost pizza tortilje jest ta da ima manje kalorija od klasične pizze. Dodatan razlog da ju isprobate već ovog vikenda! U slast!
FOTOGRAFIJE: Unsplash, Ana Antunović