Gledate ih, razmišljate i planirate – evo zašto kupiti Inuikii buce

18.12.2022. | AUTOR: Hana Bartolović

Modne i beauty priče | Modne priče
#Inuikii | #čizme

Onim žarom kojim se još do prije koju godinu o UGGsicama glasno diskutiralo na kavama s frendicama, sada se diskutira o Inuikii bucama. Šanse da ste ih uspjeli izbjeći gotovo su minimalne, jer Inuikii buce zadominirale su najvažnijom modnom pistom: gradskim ulicama. Ako ste u kategoriji žena koje ih upravo ove zime gledaju, analiziraju i razmišljaju trebaju li ih kupiti, za vas smo napravili malo istraživanje o brendu, modelima, cijenama i adresama na kojima ih možete nabaviti!

Inuikii – održivi obiteljski brend luksuzne obuće

Inuikii je 2013. godine osnovala Cinzia Maag, Talijanka koja je u ranim 60-im godinama prošlog stoljeća kao mlada djevojka preselila u Švicarsku. Ondje se školovala i izgradila karijeru u banci, no budući da joj je estetika oduvijek bila strast, odlučila je napustiti siguran posao i okušati se u svijetu mode. Kada je pokretala ovaj danas globalno prepoznat i priznat modni brend, u priču je uvela i vlastitu obitelj, pa su tako današnji suosnivači Inuikiija njeni sinovi Danilo i Alessio.

Cilj joj je bio stvoriti statement obuću koja će izazvati reakciju i na neki način pomrsiti naša očekivanja od idealne zimske buce. Dizajnirala je cipele koje su spoj upečatljivog dizajna i udobnosti, za kupce koji se istovremeno žele osjećati i stylish i ugodno, a premisa je bila da se navlačenjem Inuikii buca na nogu stvara taj individualni modni trenutak sa stavom.

Inuikii osnivači

Nakon nevjerojatno uspješnog početka, Inuikii se usmjerio na globalnu distribuciju i tada je rođeno partnerstvo između brenda i švedske modne poduzetnice Nicole Nordin. Kada je počela distribuirati Inuikii, Nicole je brzo uvidjela popularnost brenda koji je popunio prazninu na tržištu obuće; pružao je stil, kvalitetu i dugotrajnost, s održivošću u samom srcu proizvodnje.

Ako se pitate što znači ime ovog brenda, objašnjenje je zanimljivo. INU-IKII su zapravo dvije riječi, pri čemu INU znači privlačno/atraktivno, a IKII na jeziku Inuita znači hladno, pa Inuikii svojim imenom zapravo simbolizira ljepotu hladnoće.

View this post on Instagram

A post shared by I N U I K I I (@inuikii)

Kako se proizvode Inuikii buce?

Nerijetko znamo pročitati komentare da su Inuikii buce preskupe i nedostižne, i pritom se sugeriraju njihove jeftine kopije. Da, one definitivno nisu za svaki džep i s cijenom od 295 eura za klasične modele govorimo o pravoj shopping investiciji na koju se treba odvažiti. No, cijenu diktira i njihova proizvodnja, koja je prilično specifična. Već smo spomenuli da je u samom njenom srcu ideja (i težnja) održivosti i ovaj brend ju ne samo propagira, već i živi.

Misija Inuikiija je raditi s organskim i održivim materijalima iz prirode, a postoje i njegovi konkretni ciljevi po pitanju održivosti koji su zacrtani do 2025. i 2030. godine.

No, što je ono što Inuikii radi već sada po pitanju svoje (održivije) proizvodnje?

  • Projekt Bananatex® – u proizvodnji se koristi prva izdržljiva, vodootporna tkanina na svijetu izrađena isključivo od biljaka banana. Uzgajana je na Filipinima u prirodnom ekosustavu održivog šumarstva i zahtijeva kemijske tretmane.
  • Project Vegea® – Inuikii valorizira biomasu i ostatke iz agroindustrije kao visokovrijedne sirovine koje pretvara u nove materijale. U suradnji s talijanskim vinarijama razvili su proces valorizacije vinskog otpada: komine grožđa, koju čine ljuske, peteljke i sjemenke odbačene tijekom proizvodnje vina.
  • Koža s LWG certifikatom – LWG ima za cilj poboljšati utjecaj industrije kože na okoliš procjenom i certificiranjem proizvođača kože. Osim toga, cilj im je uključiti se u lance opskrbe kožom i dati im znanje kako bi mogli donositi informirane održive odluke u svom poslovanju.
  • Ekološka guma – izrađena od do 70% devulkanizirane gume (znači 70% reciklirane), devulkanizirane u Inuikii pogonima. Dobiva se iz vlastitog gumenog otpada koji nastaje u proizvodnji.
  • Vezice od 100% organskog pamuka OEKO-TEX standarda 100.
  • Ljepilo na bazi vode (koje se koristi za proizvodnju sve Inuikii obuće).
  • Podstava od europske vune – biorazgradiv, prozračan i prirodno termostatski organski materijal — održiv i ekološki prihvatljiv.
  • Reciklirana FSC certificirana kartonska pakiranja i omoti izrađeni od reciklirane tkanine iz proizvodnog pogona
Inuikii buce

Dakle, Inuikii proizvodnja temelji se na 90% materijala i 95% vlastite proizvodnje u Europi, koristeći organske i biorazgradive materijale. Brend nastavlja rad na različitim projektima s fokusom na cirkularnost, drugi životni ciklus i prirodne i tehnološki razvijene materijale. Ciljevi za 2025. godinu su učiniti 70% Inuikii proizvoda ekološki odgovornim, da lanac opskrbe bude 90% sljediv i da je 100% dobavljača certificirano. 2030. godine planiraju postići 100% kružni ugljični otisak, što bi značilo da brend postaje potpuno neprimjetan u prirodi.

Inuikii buce za zimu

Ponuda buca

Inuikki modeli inicijalno su dizajnirani specifično za zimu i hladnije mjesece, za kupce kojima su ključni bili i stil i funkcija, no ponuda se s vremenom proširila i na druge sezone i druge modele. Tu su i tenisice, natikače, pa čak i odjeća i modni dodaci, no najveći fokus ipak je na sada već kultnim bucama s kojima je sve krenulo. Modeli buca su instantno prepoznatljivi i ono što se jedino mijenja u njihovom slučaju iz sezone u sezonu su boje, detalji i efekti koji osvježavaju originalnu siluetu. Inuikii buce nastoje nadživjeti svaki trend i zahvaljujući kvalitetnim materijalima zadržati se u ženskim i muškim garderobama dugo godina.

Inuikii buce – cijene

Preporuka za veličinu

Ako se pitate koji veličinu odabrati, brend daje dobar savjet na svojoj web stranici. Primjerice, uz modele čizmica koji se zovu “Winter Classics” piše da su “true to size”, no budući da su ove buce toplo podstavljene duž cijele unutrašnjosti, Inuikii preporuča da uzmemo jedan broj veći par no inače, za veći komfor i optimalnu cirkulaciju topline unutar buca.

Gdje ih nabaviti?

Inuikii web shop

Dostavlja u Hrvatsku i omogućuje besplatnu dostavu unutar Europske unije. Ako se pretplatite na newsletter, dobit ćete voucher sa 10% popusta na prvu narudžbu.

Trgovine u Hrvatskoj

Inuikii buce pronaći ćete sada i u solidnoj mreži domaćih trgovina: SneakerStudio, Karla trgovine, Fashion & Friends

One su jedan od najpopularnijih modela i u zagrebačkim Paramount trgovinama, koje su nam dojavile da su im ove tople i udobne čizmice upravo stigle u prodaju u novim bojama: macaron ružičastoj, ledeno bijeloj i nježno sivoj. Pronaći ćete ih i u web-trgovini www.ducani-paramount.hr. Cijena čizmica je 2.390 kn (317,21 Euro).

FOTOGRAFIJE: Inuikii

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5