Zagrebački restoran Noel vodi nas u šetnju jesenskom šumom

24.11.2022. | AUTOR: After5

Život iza 5 | Gastronomija
#restoran Noel

Zagrebački restoran Noel ima novi, jesensko-zimski degustacijski menu. Simboličnog imena «Forest Stroll», chef Bruno Vokal osmislio ga je nadahnut moćnom paletom okusa i mirisa jesenske šume. Aromatične gljive, nježne teksture bundeva i kestena, delikatne arome peradi, razigrani okusi jesenskog voća i začina, usklađeni u čak dvadeset i četiri skladna jela, provest će vas čarobnom šumom s Noel potpisom.

Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom – Noel, predstavlja novi jesensko-zimski degustacijski meni simboličnog imena «Forest Stroll» (op.a. Šetnja šumom). Bogati, luksuzni meni sadrži čak dvadeset i četiri pažljivo promišljena, skladno komponirana i kreativno poslužena jela s potpisom chefa Brune Vokala koji je inspiraciju pronašao u bogatstvu mirisa i okusa čarobne, jesenske šume.

«Otvaramo meni s pravim okusima šume i pomaknutim formama – gost sam iz zdjelice sa zemljom, koju simulira naš raženi kruh, traži i «kopa» tartuf u tekućoj formi te time doslovno ulazi u srce zemlje, tj. šume. Zatim upoznaje ptice – perad, kestenje, bundeve, šumsko voće, jabuke sljubljene uz začine koji svakom jelu daju jednu potpuno novu dimenziju», objašnjava chef Vokal.

Novi degustacijski menu, restoran Noel

Restoran Noel predstavio je zanimljiv koncept

Novi meni pomiče kreativne granice posluživanja hrane i dolazi na unikatnom, ručno rađenom posuđu od organski bojane keramike, kojeg su za posebne zalogaje dizajnirale vrsne umjetnice – Lahor Ceramics, domaća umjetnica i art terapeutkinja, Vesna Matić i armenska keramičarka, Alina Gishyan. Posebno se ističu keramičke ruke, u kojima dolaze dva važna slijeda, a koje predstavljaju nesebično dijeljenje ideja, kvalitete i vrhunskog iskustva Noel tima s gostima. Predivna keramička pera za slijed simboličnog imena «Green Feather» (op.a. Zeleno pero), dizajnirao je Tebi studio, tj. umjetnica Zrinka Rogoznica. Ovakvim spajanjem umjetnosti, koncepta visoke kuhinje i namirnica koje se koriste u pripremi hrane cilj je probuditi sva osjetila i izazvati zaokruženi doživljaj užitka, ali i potvrditi novu paradigmu umjetnosti – umjetnost se ne promatra, ona se živi kroz sve sfere života.

«I ponuda koktela, tj. pairing pića uz ovaj degustacijski meni pažljivo je osmišljen. Tako na početku svake večere gost može odabrati jedan od sezonskih koktela, poput The Voice of Rooster, Smokey Feather, Sizzy Forest, Midnight Stroll i The Artist, a tijekom same večere poslužit ćemo neke od naših osvježavajućih napitaka «s potpisom», poput kombuche od bijelog čaja i mandarine ili pića od kruha koje se zove kvas. Ipak, pravo iznenađenje krije se u dva mala koktela koji dijele večeru od deserta. Rain Drop koktel u sferi ima zadatak očistiti sve okusne pupoljke te ih otvoriti za slatko iskustvo koje slijedi već u sljedećem koktelu

simboličnog imena – Childhood Memory u obliku omiljene kockice poslužene na keramičkom dlanu. U njemu donosimo presjek svih omiljenih okusa djetinjstva koji bude zadovoljstvo i ugodu» zaključuje bar manager Karlo Ferenčak.

Za dvadeset i četiri jela podijeljena u pet cjelina potrebno je oko tri i pol sata vremena, a Noel tim će vam tijekom večeri pripremiti dodatno olfaktivno, glazbeno i vizualno iznenađenje kojim će se upotpuniti doživljaj šumske, ali i fine dining čarolije.

FOTOGRAFIJE: Šimun Šitum

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5