Mali hint: Rezervirajte veljaču za vikend izlet u Ljubljanu

19.01.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život iza 5 | Putovanja | Kultura | Gastronomija
#Ljubljana

Kažu da je Pariz “uvijek dobra ideja”, no ako se pita nas, na listu destinacija koje nas uvijek iznova oduševe i kojima se volimo vraćati definitivno bismo stavili i Ljubljanu. Ovaj živahan, urban i fotogeničan grad pri svakom posjetu razoružava čak i skeptike, a ako smo vam ovim člankom dali ideju za vikend izlet ondje, neka to bude veljača, jer u mjesecu ljubavi u Ljubljani se održava LUV fest, pun jedinstvenih kulturnih, gastronomskih i zabavnih programa i doživljaja!

Fotografija: Blaž Pogačnik

Mali city break često je ono što nam treba da predahnemo od posla i jednostavno se maknemo od kolotečine svega što nam se događa u svakodnevici. Ponekad je i jedan vikend dovoljan za “dobiti se”, napuniti baterije i ponedjeljak dočekati u pozitivnijem raspoloženju. A za mali, ali kvalitetan break u današnje vrijeme doista nije potrebno otići daleko: na sat i pol vožnje od Zagreba smiješi nam se Ljubljana, u kojoj imamo osjećaj da se baš stalno događa nešto novo i zabavno.

Od gastronomije, preko kulture, pa sve do shoppinga, u glavnom gradu Slovenije uvijek otkrijemo sadržaje po svojoj mjeri, a Ljubljana ima i nekoliko doista sjajnih događanja festivalskog karaktera, po kojima je postala prepoznatljiva ne samo u regiji, već i cijeloj Europi.

LUV fest, festival Ljubljana, veljača 2023.
Fotografija: Dunja Wedam
Fotografija: Matevž Kostanjšek

LUV fest

Nadolazeće festivalsko događanje, koje u veljači (ali i ožujku) postaje razlog više za posjetiti Ljubljanu, zove se LUV fest i započinje s održavanjem 8. veljače, a završava 12. ožujka. Kao što kažu organizatori iz grada, Festival spaja ljubav, umjetnost i lutanje po Ljubljani, a odvijat će se na više gradskih lokacija. LUV predstavlja dnevnu šetnju starim dijelovima Ljubljane i večernji pogled iz dvorca, okus fine kave i zalogaj čokoladne torte u Atelieru, doživljaj Tivoli parka pod snijegom, tišinu koju pruža Moderna galerija i gužvu u znaku koje se odvija subotnja tržnica.

LUV je kičasti selfie na mostu, netko tko vas drži za ruku, matineja u Kinodvoru, večera za Valentinovo u restoranu Strelec ili Tinder date u parku Špica. LUV je maskenbal, LUV je ljubav, LUV je Ljubljana.

LUV fest
Fotografija: Matevž Kostanjšek
Fotografija: Matevž Kostanjšek

LUV festival ćete moći doživjeti u punom sjaju od 8. veljače, kada se grad prisjeća najvećeg slovenskog pjesnika Franceta Prešerna, pa do 12. ožujka, dana kada se ptice žene. U mjesecu ljubavi Ljubljana nudi šetnje magično osvjetljenim ulicama, kreativne radionice, koncerte, izložbe i performanse, te kulinarske doživljaje vezane uz temu festivala. Događanje koje će spojiti i mlado i staro možda vas baš nagovori na mali city break u Ljubljani.

FOTOGRAFIJE: Visit Ljubljana

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5