Hrvatska ekipa krije se iza uređenja novog mondenog hotela u Beču

24.05.2023. | AUTOR: Hana Bartolović

Život prije 5 | Ljudi u biznisu | Putovanja
#Beč | #OCD arhitekti

Istaknuti bečki hotel “The Ring” koji se nalazio na adresi Kärntner Ring 8, doživio je opsežnu obnovu i 14. veljače otvoren je kao novi hotel “The Amauris Vienna”. Austrijska prijestolnica tako je dobila još jedan mondeni hotel sa 5 zvjezdica, a zanimljivo je da je za dizajn interijera bila zadužena hrvatska arhitektonska tvrtka OCD arhitekti, predvođena Nikolom Arambašićem.

The Amauris Vienna hotel, Beč
The Amauris Vienna

Od 2007. godine, hotel “The Ring” gradio je reputaciju ultimativne destinacije za poslovne putnike iz svih krajeva svijeta, ali i za globalne šmekere koji uživaju visoku razinu usluge gdje god da odsjednu. No, ovaj hotel koji se opisivao pojmom casual luksuza imao je klasično uređenje i bio je spreman za modernizaciju. Na njegovo mjesto tako je došao “The Amauris Vienna”, smješten u istom, istinskom remek-djelu velike povijesne važnosti.

Neoklasičnu zgradu su sagradili poznati austrijski arhitekti Willhelm von Flattrich i Carl Schumann 1860. godine, a ona je u početku korištena kao plemićka rezidencija i bila je popularno sastajalište austrijskog plemstva i više klase, sve do kraja monarhije.

The Amauris Vienna

Kompletna obnova zgrade i preuređenje u novi luksuzni hotel trajali su dvije godine, a od starih elemenata sačuvano je slavno stubište, povijesno dizalo, umjetnička štukatura u sobama visokih stropova, kao i pročelje na Ringstrasse koje je obnovljeno iz temelja. Sada se na oko 4.000 četvornih metara nalaze 62 sobe, uključujući 17 apartmana.

Budući da je mramor jedan od dominantnih materijala u “The Amauris Vienna”, zanimljiv je podatak da je za uređenje hotela obrađeno oko 160 tona mramora. OCD arhitekti na svojim društvenim mrežama ovih dana objavljuju detalje obnove na kojoj su sudjelovali, kao i uređenja hotelskih soba. Grand Deluxe soba je zvijezda hotela, u kojoj se spajaju jasne geometrijske linije i suvremena umjetnička djela s povijesnom atmosferom bečke palače.

Originalni elementi spojeni su s modernim dizajnom, u hotelu koji je ime dobio po “Amauris niavius”, vrsti leptira koja se nalazi u šumama tropske Afrike. U “The Amauris Vienna” svoje goste vide upravo kao ove leptire, posjetitelje izdaleka koji istražuju profinjene kvalitete novog bečkog hotela i grada, i iz njega odlaze preobraženi, s novim pričama i uspomenama.

The Amauris Vienna Hotel, OCD arhitekti
The Amauris Vienna Hotel, OCD arhitekti
The Amauris Vienna Hotel, OCD arhitekti

Kao dio međunarodne hotelske udruge Relais & Châteaux, novi mondeni hotel u Beču u središte svog djelovanja stavlja vrhunsko gostoprimstvo, gastronomiju i umjetnost dobrog življenja. Visoka razina usluge, moderan namještaj i obiteljska atmosfera, čine svaki boravak ovdje nezaboravnim. Gosti koji su dosad imali priliku odsjesti u hotelu, redaju pozitivne recenzije, a oduševljava ih sve od smještaja do gastronomske ponude. Interijer opisuju ukusnim i kvalitetnim, a sobe promišljenima i dizajniranima do posljednjeg detalja.

The Amauris Vienna Hotel, OCD arhitekti

Lokacija je idealna, centralna, a opet tiha. Spa centar u hotelu je, kažu, pravi dragulj i nudi sve što je potrebno za opuštajući odmor.

Hvalospjeve dobiva i usluga; osoblje je, na temelju recenzija, izuzetno profesionalno, kompetentno, ljubazno i susretljivo, zbog čega se svaki gost ovdje ima priliku osjećati kao VIP osoba.

The Amauris Vienna Hotel, OCD arhitekti

Važan element novog hotela je gastronomija. U prizemlju “The Amauris Vienna” otvoren je “Glasswing Bistro & Bar”, koji dobrodošlicu priželjkuje ne samo gostima hotela, već i Bečanima i turistima izvana. Elegantni restoran sa 45 sjedećih mjesta nalazi se na uglu Kärntner Ringa i Akademiestraße, a u sklopu restorana nalazi se i prostrani vrt za goste.

Glavni chef je 29-godišnji Alexandru Simon koji ovdje priprema jela austrijskog podneblja s mediteranskim prizvukom. Kao iskusni barmen, Maximilian Wölle nastoji impresionirati posjetitelje svojim signature kreacijama i klasičnim koktelima. Glasswing Bistro & Bar otvoren je svakog dana od 11 do 24 sata, a petkom i subotom do 1 sat ujutro, što ga bez sumnje čini popularnom gradskom točkom za večernja druženja.

Više o hotelu, smještaju i cijenama noćenja doznajte na službenoj web stranici hotela.

FOTOGRAFIJE: The Amauris Vienna

POVEZANI ČLANCI
©2023 after5